Βέροια: Παρουσιάστηκαν οι “Βάτραχοι” του Αριστοφάνη (φωτό και βίντεο)

 

Παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης 4 Ιουλίου, στο θέατρο Άλσους “Μελίνα Μερκούρη” στη Βέροια, η κωμωδία “Βάτραχοι” του Αριστοφάνη από τις επιχειρήσεις Μαροσούλη σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου, σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου.

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από έναν ποιητικό διαγωνισμό που οργανώνει στον κάτω κόσμο ο Διόνυσος, ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη.

Μια κωμωδία που κριτικάρει τους νέους τραγικούς ποιητές, αλλά και τον ίδιο τον Ευριπίδη. 

 

Βέροια - Οι Βάτραχοι του Αριστοφάνη  4/7/2018

 

Λίγα λόγια για το έργο

Στους  « Βατράχους », κωμωδία που διδάχτηκε στα Λήναια το 405 π.Χ., ο Διόνυσος, απογοητευμένος από την πενία των δραμάτων που παρουσιάζονται στην Αθήνα, καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο προκειμένου να φέρει πίσω ένα μεγάλο ποιητή, ικανό να σώσει την Πόλη από την παρακμή. Για τον σκοπό αυτό, διοργανώνει έναν ποιητικό αγώνα ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη, ορίζοντας διαιτητή τον ίδιο τον Πλούτωνα, ώστε ο καλύτερος εκ των δύο να επιστρέψει. Και καλύτερος για τον Αριστοφάνη, που σατιρίζει ανελέητα τα νεωτερικά ήθη, άρα και τον τότε εκπρόσωπό τους Ευριπίδη αναδεικνύεται ο Αισχύλος. Ο Αισχύλος θα είναι ο νικητής.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ