Βέροια: Χένσελ και Γκρέτελ – Ένα έργο με πολλά διδακτικά μηνύματα που ενθουσίασε τα παιδιά (φωτό και βίντεο)

 

Τα πολύ παλιά χρόνια τότε που υπήρχαν ακόμη στον κόσμο μάγισσες κακές και νεράιδες καλές, ζούσαν βαθιά μέσα στο δάσος σ' ένα φτωχικό μα πολύ χαριτωμένο σπιτάκι ο μικρός Χένσελ και η μικρή Γκρέτελ. Τα δυο παιδιά ζούσαν με τον πατέρα τους, τον κυρ-Πέτρο τον σκουπά, και την μητέρα τους, την καλή αλλά πολύ φωνακλού γυναίκα του. Οι καημένοι ήταν πολύ φτωχοί. Κάποιες φορές δεν είχαν παρά σκέτη νερόσουπα στο τραπέζι τους για φαγητό και άλλοτε μόνο ένα κανάτι γάλα. Βέβαια τα παιδιά με το παιχνίδι ξεχνούσαν την πείνα τους. Μια μέρα, εκεί που έπαιζαν μέσα στο σπίτι, έχυσαν κατά λάθος το γάλα που είχε κρατήσει η μαμά μέσα στο φανάρι.

- Τι κάνατε; Χύσατε το γάλα; Τώρα πως θα σας φτιάξω ρυζόγαλο; Είπε κλαίγοντας η μαμά.

Ύστερα θυμωμένη φώναξε: χαθείτε από τα μάτια μου, δεν θέλω να σας βλέπω. Τα δυο παιδιά για να την καλοπιάσουν και να απαλύνουν την στεναχώρια της φεύγουν κρυφά να πάνε στο δάσος να μαζέψουν φράουλες.

Κι έτσι ξεκίνησε μια αξέχαστη περιπέτεια για τα δυο παιδιά που για να καλοπιάσουν την μητέρα τους, πήγαν κρυφά στο δάσος.

Η παράσταση παίχτηκε στο Θέατρο Άλσους “Μελίνα Μερκούρη” στη Βέροια, το βράδυ της Πέμπτης 5 Ιουλίου.

Γονείς και παιδιά, διασκέδασαν με τις περιπέτειες των μικρών ηρώων, κάτι που το εκδήλωσαν τόσο με τη χαρά και το γέλιο τους, όσο και με το ζεστό τους χειροκρότημα.

Μια ιστορία πολύ ωραία διασκευασμένη, με μουσική και τραγούδια, και όλα αυτά, μέσα σε ένα σκηνικό ζωηρό, σαν τρισδιάστατη εικόνα.


Για να δείτε φωτογραφίες, πατήστε πάνω στην εικόνα:

Βέροια: Χένσελ και Γκρέτελ – Ένα έργο με πολλά διδακτικά μηνύματα που ενθουσίασε τα παιδιά

 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ