Το 17χρονο κορίτσι που η NASA ετοιμάζει για την πρώτη αποστολή στον Άρη

 

Επτά στα δέκα παιδιά στην κλασική ερώτηση «τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις» απαντούν «αστροναύτης». Το σύμπαν, οι πλανήτες και το άγνωστο δεν παύουν να εντυπωσιάζουν τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα η ιδέα του εποικισμού του πλανήτη Άρη αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές.

Όπως αναφέρει και η Daily Mail, η NASA προετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη. Και για αυτή την αποστολή εκπαιδεύει εντατικά ένα 17χρονο κορίτσι.

 

siofhios2

Η Αλίσα Κάρσον από το Μπάτον Ρουζ της Λουιζιάνας των ΗΠΑ εκπαιδεύεται για να γίνει αστροναύτης και, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η NASA επιθυμεί να την στείλει στον Άρη το 2033. Το όνειρό της μικρής είναι να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στον Άρη και έχει στόχο να συμμετάσχει στην αποστολή του 2033.

Είναι η πρώτη που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα NASA Passport, πηγαίνοντας στα 14 κέντρα επισκεπτών, ενώ είναι το νεαρότερο άτομο που θα γίνει δεκτό και θα αποφοιτήσει από την ακαδημία Advanced Possum, παίρνοντας και επίσημα την πιστοποίηση για να ταξιδέψει στο διάστημα. Η νεαρή κοπέλα παράλληλα με την απαιτητική της καθημερινότητα μελετά και όλα τα μαθήματα του σχολείου της και μάλιστα σε τέσσερις γλώσσες, αγγλικά, κινεζικά, γαλλικά και ισπανικά.

 

siofhios3

Όπως είπε η ίδια στο Bored Panda «Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο χρόνος και να τα κάνεις όλα σε τόσο νεαρή ηλικία, ενώ παράλληλα πας σχολείο. Η συνέχιση της εκπαίδευσής μου θα φέρει και άλλες δυσκολίες σε μένα, αλλά τα έχω καταφέρει καλά μέχρι τώρα». Ενώ δεν αμέλησε να αναφέρει ότι πηγή έμπνευσής της είναι «Ολοι οι αστροναύτες, ειδικά οι γυναίκες που έφτιαξαν τον δρόμο που θέλω να ακολουθήσω».

 

siofhios4

 

siofhios5

 

 

www.newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ