Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Στο Παρίσι, η συλλογή της δυναστείας του Κατάρ

 

Η Πόλη του Φωτός θα φιλοξενήσει, τμηματικά και σε βάθος χρόνου, έκθεση της υψηλού κύρους συλλογής Αλ-Θάνι, ιδιοκτησίας της δυναστείας του Κατάρ.

Η συλλογή περιλαμβάνει πολύτιμα πετράδια και κοσμήματα από την Ινδία - από την περίοδο των Μεγάλων Μογγόλων (όπως έχει επικρατήσει να λέγεται στην ελληνική η περίοδος Μούγκαλ) έως τις μέρες μας -, αρχαιότητες, έργα ζωγραφικής και μεσαιωνικά χειρόγραφα.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει ότι εκπρόσωποι της συλλογής Αλ-Θάνι πρόσφεραν 20 εκατομμύρια ευρώ για να εκτεθεί ολόκληρη η συλλογή σε διάστημα 20 χρόνων. Και την είδηση για τη διεξαγωγή σχετικών συνομιλιών επιβεβαίωσε κοινή ανακοίνωση του Centre des Monuments Nationaux της Γαλλίας και του Ιδρύματος της Συλλογής Αλ-Θάνι.

Την έκθεση της συλλογής - περισσότερα από 6.000 αντικείμενα - θα στεγάσει το ιστορικό Hôtel de la Marine, κτίριο 553 δωματίων στην πλατεία Κονκόρντ, το οποίο από το 1789 έως το 2014 ήταν το στρατηγείο επιχειρήσεων του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού. Οι εργασίες ανακαίνισής του προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, θα ξανανοίξει το 2020. Τα μισά από τα 12.000 τετραγωνικά του θα είναι γραφεία, τα άλλα μισά θα διατεθούν για εμπορικούς σκοπούς. Σε αυτά τα δεύτερα περιλαμβάνεται και εκθεσιακός χώρος 400 τετραγωνικών στα οποία θα εκτίθεται η συλλογή Αλ-Θάνι.

Τον περασμένο Ιανουάριο, αντικείμενα από τη συλλογή εκλάπησαν την τελευταία μέρα έκθεσης στο Παλάτι των Δόγηδων στη Βενετία (σκουλαρίκια και μια καρφίτσα από πλατίνα, διαμάντια και ρουμπίνια). Η έκθεση με τίτλο «Θησαυροί των Μούγκαλ και Μαχαραγιάδων» περιελάμβανε πάνω από 270 αντικείμενα που έχει συλλέξει ο Σεΐχης Χαμάντ μπιν Αμπντάλα αλ-Θάνι του Κατάρ, ξάδελφος του Εμίρη του Κατάρ.

Αυτή την περίοδο, οι Παριζιάνοι παίρνουν μικρή γεύση της συλλογής Αλ-Θάνι στο Chateau de Fontainebleau.

 

www.real.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ