Ο Βύρων και οι ...κουμπάροι

06koumparoiΕντάξει, τους κανονίσαμε και τους κουμπάρους της ΜΕΒΓΑΛ, τους δώσαμε και κατάλαβαν! 5,5 χρόνια με αναστολή έφαγαν, τους ισοπεδώσαμε, τους ξεφτιλίσαμε, τους κουρελιάσαμε το ηθικό.
Όταν είχαν πιαστεί στα πράσα, να εκβιάζουν για μερικά ψωροεκατομμύρια ευρώ, τους περάσανε βραχιόλια στα χεράκια και τα σήκωναν και ψηλά για να τα "πάρουν" οι κάμερες.
Φώναζε τότε ο Βύρων ο Μέγας "Ιδού οι χειροπέδες". Το μαχαίρι στο κόκκαλο, όποιος έχει αποδείξεις στον εισαγγελέα, οι ένοχοι θα τιμωρηθούν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, επιχείρηση καθαρά χέρια, διαφάνεια και μηδενική ανοχή.
Είχαν λουφάξει τότε όλα τα λαμόγια, ανεξαρτήτως κομματικής αποχρώσεως, σου λέει "τούτοι εδώ δεν αστειεύονται"...
Αλλά αυτό που έγινε τώρα, δεν το φαντάζονταν σε καμιά περίπτωση. Τόση σκληράδα, τέτοια απόδειξη μηδενικής επιείκιας δεν την χωρούσε ο νούς τους.
ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ. Οι δυό λέξεις που διαχωρίζουν τους λεβέντες από τους ξεφτίλες, τους άντρες με παντελόνια από τους τάχα μου...
ΔΕΝ τους αθώωσαν, τους είπαν ΕΝΟΧΟΥΣ και τους καταδίκασαν σε ισόβια ΑΤΙΜΩΣΗ...
Τους απαρνήθηκαν τον αντρισμό, το τελευταίο καταφύγιο ακόμη και του χειρότερου εγκληματία. "Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες", λέει ο λαός και η τυφλή Δικαιοσύνη επέλεξε να τους βροντοφωνάξει ότι δεν έχουν σημάδι λεβεντιάς πάνω τους, ότι έχουν "πρότερο έντιμο βίο", ότι δηλαδή δεν τα άρπαζαν νωρίτερα, ήταν και μ@λ@κες δηλαδή, που όλοι έτρωγαν κι αυτοί εκεί, βράχοι ηθικής και διαφάνειας...
Και τώρα, τι θα λέει κι ο Βύρωνας; Γι αυτό σας λέω: Τους λυπήθηκα μέρες που είναι...
Αναρτήθηκε από ΚΕΝΤΡΙ


karasaima"Το World Ρress Ρhoto είναι ο πιο έγκυρος φωτογραφικός διαγωνισμός της εποχής μας, με μεγάλη απήχηση σε όλο τον κόσμο. Φέτος, σε μία από τις 20 κατηγορίες του τιμήθηκε μία ελληνική φωτογραφία από τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου. Ο Γιάννης Κολεσίδης πήρε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία "Άνθρωποι στα Γεγονότα" και παρ΄ ότι δεν είναι ο πρώτος Έλληνας που τιμάται, είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται ελληνικό θέμα...


"Στις 9 Δεκεμβρίου", διηγείται ο Γιάννης Κολεσίδης, "ακολουθούσα μια από τις διαδηλώσεις των φοιτητών, οι οποίοι σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου φωνάζοντας συνθήματα. Είχαν φτιάξει αλυσίδα και βρίσκονταν μπροστά από διμοιρίες των ΜΑΤ. Είδα ότι ακριβώς μπροστά από τα παιδιά είχε στηθεί ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος κοίταζε ακίνητος τους αστυνομικούς παρ΄ ότι έπεφταν δακρυγόνα, σαν να ήθελε λες να προστατέψει τους νέους. Μου έκανε εντύπωση το κόκκινο ντοσιέ που κρατούσε και πλησίασα για να το τραβήξω με φόντο τα ΜΑΤ. Μόνο όταν έφθασα πολύ κοντά είδα ότι από το χέρι του έτρεχε αίμα, προφανώς θα είχε τραυματιστεί λίγο νωρίτερα. Αργότερα έμαθα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν τυχαίος. Ήταν ο 87χρονος* αγωνιστής Αντώνης Καρράς, ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ