Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Λαχταριστά κανελόνια με κιμά για ένα υπέροχο γεύμα

 

Τα κανελόνια με κιμά είναι ένα λαχταριστό φαγητό που αγαπούν οι περισσότεροι. Είναι μια εύκολη λύση για εσένα που θες να μαγειρέψεις σήμερα κάτι και να έχεις έτοιμο φαγητό για αύριο, αφού μπορείς να τα ξαναζεστάνεις και είναι το ίδιο γευστικά.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα (1 κρεμμύδι για το κιμά +1 για τη σάλτσα)
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ, πολτοποιημένα στο μούλτι
  • 3 κ.σ. κοφτές ντοματοπελτέ (2 κ.σ. για το κιμά + 1 κ.σ. για τη σάλτσα)
  • 1½ κ.γ. ζάχαρη (½ κ.γ. για το κιμά + 1 κ.γ. για τη σάλτσα)
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • 3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι – πιπέρι – μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο
  • 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο (ή μαργαρίνη)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κιμά: Ζεσταίνουμε λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το 1 κρεμμύδι και τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς να μη σβολιάσει. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ντοματοπελτέ, το ½ κ.γ. ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε (προσοχή στο αλάτι λόγω της παρμεζάνας) βάζουμε λίγο νερό και αφήνουμε το κιμά να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.
  2. Κατεβάζουμε το κιμά από τη φωτιά, και μόλις μισοκρυώσει, προσθέτουμε τη παρμεζάνα, τα αυγά χτυπημένα, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη φρυγανιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  3. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε και τη σάλτσα ντομάτας. Τσιγαρίζουμε σε λάδι το 2° κρεμμύδι, προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, 1 κ.σ. ντοματοπελτέ, το 1 κ.γ. ζάχαρη, 1-2 κ.σ. βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 περίπου.
  4. Βουτυρώνουμε με 1 κ.σ. βούτυρο ένα πυρέξ διαστάσεων 24×38 εκ. περίπου και καλύπτουμε τη βάση με το 1/3 της έτοιμης σάλτσας.
  5. Με ένα μικρό κουταλάκι, γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα του κιμά και τα βάζουμε στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο. Τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 25-30 λ περίπου. (Μπορείτε να τα αφήσετε και 20 λ ανάλογα πόσο “αλ τέντε” θέλετε το ζυμαρικό).
  6. Ξεσκεπάζουμε από το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε τα κανελόνια μας ζεστά.

Πηγή: sintayes.gr

 
www.neolaia.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ