Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Δεύτερη φορά για τον ίδιο λόγο – Αναβλήθηκε η δίκη για το δρόμο Παλατίτσια-Συκιά

 

Δεύτερη φορά αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεση που αφορά το δρόμο Παλαίτσια-Συκιά και μάλιστα για την ίδια αιτία, γεγονός που εγείρει ερωτήματα.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, αλλά ενώ η υπόθεση εκφωνήθηκε η εκδίκαση δεν έγινε ποτέ, καθώς και πάλι προέκυψε ότι το κλητήριο θέσπισμα δεν συνετάχθη ορθώς.

Μετά από διακοπή της διαδικασίας για αρκετή ώρα το δικαστήριο επανήλθε κάνοντας αποδεκτές τις ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και ακύρωσε το κλητήριο θέσπισμα.

Όπως είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου, θα εκδοθεί νέο κλητήριο θέσπισμα οπότε θα γνωστοποιηθεί και η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αυτή αρχικά είχε προσδιοριστεί να εκδικαστεί στις 20 Απριλίου 2018, αλλά η εκδίκαση αναβλήθηκε για τον ίδιο ακριβώς λόγο!!! Για μη ορθή διατύπωση του κλητήριου θεσμπίσματος!!!

Έτσι δόθηκε αναβολή με την ταυτόχρονη απόφαση έκδοσης νέου κλητήριου θεσπίσματος…

Όμως και το δεύτερο που εκδόθηκε για τη δίκη της 30ης Οκτωβρίου, αποδείχτηκε ότι «έπασχε» σε ό,τι αφορά την ορθή και πλήρη διατύπωση του, κάτι που αποδέχτηκε το δικαστήριο και προχώρησε στην ακύρωσή του.

Δυο αναβολές και μάλιστα για τον ίδιο λόγο προκάλεσαν ποικίλα σχόλια παραγόντων της δίκης και νομικών κύκλων, εγείροντας ερωτηματικά 

Στη συγκεκριμένη υπόθεση έξη συνολικά κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες μετά από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, μετά από καταγγελία και έρευνα που έγινε στον φάκελο του έργου του δρόμου «Συκιά – Παλατίτσια».

Σύμφωνα με το πόρισμα των Ελεγκτών, αποδόθηκαν κατηγορίες σε αντιδήμαρχο του Δήμου Βέροιας, σε τέσσερις υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, αλλά και σε στέλεχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για τον χειρισμό του ελέγχου των σχετικών αποφάσεων.

Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη δίκη μάρτυρας υπεράσπισης του τότε αρμόδιου αντιδημάρχου και των υπηρεσιακών παραγόντων είναι ο νομικός σύμβουλος (αλλά και αντίδικος) του Δήμου Βέροιας, εγείροντας εκ νέου ζήτημα για ελεγχόμενη στάση του Δήμου Βέροιας.

Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αναφέρει διάπραξη συγκεκριμένων αδικημάτων και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, ελέγχεται το αν ο Δήμος Βέροιας όφειλε να παραστεί ως πολιτική αγωγή και όχι ως υπεράσπιση.

 
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρολίδης

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ