Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Προτάσεις θεατρικών έργων 2018-2019

 

1)ΚΩΜΩΔΙΑ “ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟ ή ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ”  Σάιμον
Η αναγκαστική συγκατοίκηση δύο εκ διαμέτρου αντίθετων χαρακτήρων, με τις κωμικές καταστάσεις που αυτό συνεπάγεται, σε συνδυασμό με την τακτική συνάντηση μιας αντροπαρέας που σχολιάζει τα τεκταινόμενα, αλλά και την εμφάνιση δύο δροσερών γειτονισσών που χαρίζουν μια πικάντικη νότα, αποτελούν τα κύρια συστατικά της αστείας και ανατρεπτικής κωμωδίας χαρακτήρων και καταστάσεων «Αταίριαστο Ζευγάρι».Δύο διαφορετικοί χαρακτήρες, ο Όσκαρ, αθλητικός συντάκτης, διαζευγμένος, άστατος και τσαπατσούλης, αναγκάζεται να φιλοξενήσει τον ήσυχο, τυπικό, μανιακό με την καθαριότητα και τάξη φίλο του, Φέλιξ, έπειτα από τη διάλυση του γάμου του. Η συμβίωση αποδεικνύεται εκρηκτική, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.Το έργο του πολυγραφότατου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα και σεναριογράφου Neil Simon, αν και γραμμένο το 1965 και ευρύτερα γνωστό στους περισσότερους από την ταινία The Odd Couple (1968) με τους Walter Matthau και Jack Lemmon, παραμένει επίκαιρο και αστείο, καθώς πραγματεύεται περιστάσεις γνώριμες και οικείες στο κοινό καθώς και προσωπικότητες με τις οποίες μπορεί εύκολα να ταυτιστεί.  
Αποσπάσματα θεατρικής παράστασης:
 
 
 
2)ΚΩΜΩΔΙΑ ΄΄ΗΡΩΕΣ΄΄  Sibleyras
Τρεις γκρινιάρηδες βετεράνοι στρατιωτικοί ζουν έγκλειστοι σε ένα γηροκομείο αναπολώντας τις παλιές τους δόξες.Ζουν με το όνειρο πως μια μέρα θα καταφέρουν να δραπετεύσουν και να ξαναβρεθούν στον έξω κόσμο. Καταστρώνουν φιλόδοξα και ανέφικτα σχέδια για την αποχώρησή τους, διασκεδάζοντας έτσι με την φαντασία τους την ανημποριά τους να κουνηθούν έστω και ένα μέτρο. Αυτή η συγκινητική και ανθρώπινη κωμωδία μετουσιώνει αυτούς τους απλούς ανθρώπους σε ήρωες καθώς με τη σκέψη τους ταξιδεύουν εκεί που οι ίδιοι δεν μπορούν να φτάσουν.
Στους «Ήρωες» ένας από τους πρωταγωνιστές λέει: «Πρόβλημα χρόνου δεν υπάρχει … έχουμε μπόλικο στην διάθεσή μας.» Ο χρόνος στην πραγματικότητα είναι ο πρωταγωνιστής αυτής της πνευματώδους ιστορίας για τους τρεις φίλους σε έναν οίκο βετεράνων. Πρόκειται για μια ιστορία που μιλάει για τον σταματημένο χρόνο. Τι να κάνει κανείς με τον χρόνο που έχει σταματήσει; όταν παρελθόν, παρόν και μέλλον είναι ένα και το αυτό; Μ’ αυτήν την έννοια οι «Ήρωες» μοιάζουν με κάποια παράξενη εκδοχή του « Περιμένοντας τον Γκοντό», γεμάτη χιούμορ που είναι κράμα του χιούμορ του Μπέκετ και του Ιονέσκο.
Ο βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Gérald Sibleyras γεννήθηκε το 1961 στο Παρίσι. Το έργο του «Heroes» ή «Le Vent des Peupliers» γράφτηκε το 2003,και έκανε πρεμιέρα στο Théâtre Montparnasse λαμβάνοντας τέσσερις υποψηφιότητες βραβείου Molière, συμπεριλαμβανομένου και του καλύτερου συγγραφέα (Meilleur Auteur-Best Author). Τιμήθηκε με το Lawrence Olivier Best New Comedy Award.
 
 
 
Άρης Ορφανίδης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ