Η Galerie δημιουργών δίνει βήμα σε νέους δημιουργούς και ερμηνευτές!

 

Ζούμε σε μία χώρα που όλοι μας έχουμε αισθανθεί την αδυναμία στήριξης αξιοκρατικά, νέων, ελπιδοφόρων και κυρίως ποιοτικών καλλιτεχνικών προσπαθειών. Έτσι, μέσα από τον ρόλο μου ως καλλιτεχνικά υπεύθυνη στην  Galerie δημιουργών καιμαζί με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του χώρου Τάσο Ιωάννου, παίρνουμε  την  πρωτοβουλία της παραχώρησης μίας Τετάρτης κάθε μήνα, του άρτια εξοπλισμένου και καταξιωμένου στην συνείδηση των καλλιτεχνών και των θαμώνων του, χώρου μας, σε νέους δημιουργούς, συγγραφείς, ποιητές,  κ.α έτσι ώστε να  παρουσιάσουν το έργο τους.

Ανοίγοντας την πόρτα μας, ευελπιστούμε να σταθούμε αρωγοί στις πρώτες δυσκολίες που συναντά ένας δημιουργός στην προσπάθεια του να επικοινωνήσει το έργο του όντας ακόμα «άγνωστος και μη επώνυμος κατά το σύστημα». Δίπλα μας εκτός των άλλων χορηγών επικοινωνίας και η Ελληνική Ραδιοφωνία Ελλάδος (ΕΡΤ)! Τους ευχαριστούμε για αυτό!

Mπορείτε να στείλετε δείγμα του έργου σας  και να δηλώσετε την επιθυμία σας να συμμετέχετε  στα παρακάτω  emails:

 pighimusic@yahoo.gr  , hello@galeriedimiourgon.gr

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ

Ευελπιστούμε να βγουν στο φως σημαντικές καλλιτεχνικές προσπάθειες !

 

Η Πηγή Λυκούδη μας μίλησε αποκλειστικά και για τα επόμενα σχέδιά της.


Τι ετοιμάζετε αυτό τον καιρό;

Π.Λ.:

Αυτόν τον καιρό ολοκληρώνω την μελοποιήσει του νανουρίσματος  του Ναζίμ Χικμέτ «Νανούρισμα στο γιο μου»   σε μετάφραση της  Έρας Σαββαΐδου. Το οποίο θα το ερμηνεύσει η διεθνούς φήμης  mezzo soprano Alexanra Gravas, στην Φιλολογική αίθουσα «Παρνασσός»  σε μία παράσταση  με τίτλο«Κράτα στην αγκαλιά σου το παιδί» Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, τραγούδια  από γνωστές ενότητες και κύκλους τραγουδιών μου πάνω στη μελοποιημένη ποίηση καθώς και άλλων Ελλήνων συνθετών όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος κ.α. Ερμηνεύουν επίσης η Γεωργία Αγγέλου και ο Κώστας Χατζηκυριάκος-Σβώκος.H εικαστικός Αγγελική Κώσταλου   εμπνευσμένη από το μελοποιημένο  ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ«Νανούρισμα στο γιο μου» δημιούργησε δύο πρωτότυπους πίνακες όπου θα κοσμήσουν την σκηνή του «Παρνασσού»

Ποια είναι τα επόμενα  σχέδιά σας;

Π.Λ.:

Τα επόμενα σχέδιά μου μία σειρά συναυλιών στο εξωτερικό πάνω στα συμφωνικά μου έργα:

 Οραστόριο-Προσευχή (βασισμένο σε κείμενα της ορθόδοξης υμνολογίας), την Δίψα στον Μυστρά σε ποίηση Γ.Ρίτσου  καθώς , την πρόσφατη δισκογραφική μου δουλειά «Ο Πόνος όλου του κόσμου» σε ποίηση Γιωσέφ Ελιγιά(ο οποίος μελοποιείται για πρώτη φορά) και την «Φούγκα Θανάτου» του Paul Celan σε μετάφρασή Ιωάννας Αβραμίδου. 
Ερμηνεύουν Γρηγόρης Βαλτινός και  η Alexandra Gravas. 

Επίσης η ενότητα «Έλληνες ποιητές ταξιδεύουν με μουσική της Πηγή Λυκούδη» μία ενότητα  που ξεκίνησε το ταξίδι της  με πρώτο σταθμό την, Πόλη της καρδιάς μας, την Κωνσταντινούπολη και έχοντας πάει στο Βελιγράδι, Βρυξέλλες, Σουηδία, Σπάρτη  και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας  και του εξωτερικού  συνεχίζει το ταξίδι της…

Θα ήταν χαρά για μένα και τους συνεργάτες μου να κάνουμε και έναν σταθμό στον υπέροχο τόπο σας!


 

Η Πηγή Λυκούδη είναι Συνθέτις και καλλιτεχνικά υπεύθυνη στην Galerie δημιουργών

Ο Τάσος  Ιωάννου είναι Υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων στην Galerie δημιουργών

http://galeriedimiourgon.gr/site1/

 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ