Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Παρουσίαση του βιβλίου ‘’..σοβαρά τώρα ;;!!’’ του Κώστα Χατζηγεωργίου στο θέατρο ‘’Αντιγόνη Βαλάκου’’ της Καβάλας (28/11/18)

 

Στις 28 Νοεμβρίου 2018 θα παρουσιαστεί  από τον Δήμο Καβάλας  στο θέατρο ‘’Αντιγόνη Βαλάκου ‘’ στις 7μμ το βιβλίο-δοκίμιο  του δημοσιογράφου  Κώστα  Χατζηγεωργίου  ‘’..σοβαρά τώρα  ;;!!’’  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ‘’Εύλογος’’.

Το εξώφυλλο του βιβλίου κοσμεί πίνακας του διακεκριμένου εικαστικού δημιουργού Θέμη Κελέκη.                                                                                   

Στον επίλογο του βιβλίου ο βιβλιοκριτικός-ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς αναφέρει μεταξύ άλλων:
 ‘’Η επικράτηση του πολιτικού επίκαιρου πνεύματος στην απόλυτη τεχνική της γραφής του Κώστα Χατζηγεωργίου συνυπάρχει μορφικά και επιδέξια χάρη στον προπλασμό και την αινιγματική τάση που διαθέτει χαρακτηριστικά  η  επικείμενη λογοτεχνική  σύνθεση  του.                         

Διατηρώντας τις απαιτούμενες λεπτές ισορροπίες  και έχοντας υπέρτατο σημείο αναφοράς την ανάδειξη  των ανθρώπινων καταστάσεων ο εμπνευσμένος συγγραφέας παραπέμπει  τους αναγνώστες του σε καταβολές συμπεριφοράς και διαγωγής που ανάγονται σε πλήρεις  δεδομένες φόρμες  κυοφορίας και ωρίμανσης, στην γνώση του ενστίκτου και σε αναζητήσεις που οδηγούν σε μια ολοκληρωμένη και συχνά εκτονωτική έκφραση. 

Η ανθρώπινη πολυδιάστατη και οικουμενική παρουσία  με θεματολογία κυριαρχούν στο βιβλίο του  φωτίζοντας σκιάσεις και ιστορήματα που αντανακλούν ιδιότυπα σε υπαίτιες αποκλίσεις ενώ με εμπεριστατωμένα στοιχεία  περιγράφουν καθημερινούς  τύπους που μεθοδικά μεταλλάσσονται μέσα από το απρόσμενο απόσταγμα κάποιου απέριττου μυστηρίου. 

Ο αεικίνητος μικρόκοσμος και μακρόκοσμος των βαθύτερων προβληματισμών του πάνω στην ψυχοσύνθεση της ζωτικής ύπαρξης πάλλεται διαρκώς με ειλικρίνεια ανάμεσα στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον ενσαρκώνοντας την ζωογόνα ευδόκιμη ελπίδα για το διαφορετικό αύριο. 
Κινούμενος στα πλαίσια του δυναμικού αφαιρετικού ρεαλισμού επισυνάπτει στην  υπόσταση  των γραφόμενων του  ένα ατέρμονο πλήθος συμβολισμών.

Η πολλαπλή χρήση και η διύλιση της ενδοσκόπησης που επιτελεί απελευθερώνει  με καταλυτικό τρόπο  ότι  ακολουθεί  και καταλήγει σταδιακά μετά από την εντρύφηση  στην δικαίωση της εκλεκτικής ελευθερίας. Σε αυτό το πρώτο  πόνημα του ατενίζει με ευλαβική έκσταση και υπερβατική θεώρηση συσχετισμών  άμεσες  υποθέσεις που συμβαίνουν στην διπλανή πόρτα και στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο . 

Με αδιάπτωτες εντάσεις χαράζει μορφωτικά τα θετικά και φωτεινά ορόσημα της εμπειρίας , δεν επεκτείνει την πόλωση των δυνάμεων και αναμφίβολα δρα ενωτικά και συμφιλιωτικά. Μιλά  ανοικτά  και ξεκάθαρα για  φιγούρες και φυσιογνωμίες που ενυπάρχουν στο περιβάλλον του.

Για συνανθρώπους  του δημόσιου  και του  ιδιωτικού βίου που διακρίνονταν η χαρακτηρίζονται για την κοινωνική  δράση τους ενώ παράλληλα χρονικά παρακολουθεί  εξονυχιστικά  την τροπή των  γεγονότων τολμώντας   εξομολογήσεις στις οποίες καλούμαστε να παρατεθούμε κριτικά και ερευνητικά. Συνδέοντας  τις εκδοχές που καλύπτουν τους ισχυρισμούς του πέρα από την ατομική οπτική αποκαλύπτει διακρίσεις που  παρεπιδημούν ανάμεσα στο συλλογικό και  στο προσωπικό πλαίσιο ενώ βαθμιαία και σταδιακά επιτρέπουν να εξυφαίνεται  το προσχέδιο της αναδρομής των ευρηματικών εκφάνσεων . 

Συνιστά ιδιαίτερα  και αποκλειστικά την ένταξη του σε επισημάνσεις που συνδέονταν αμετάκλητα με την συνείδηση της ευθύνης  και την αντίρρηση στην προσφυγή. Με αλληγορικούς ρυθμούς στην πλοκή του μύθου εμφανίζει  ήρωες που ποθούν κάποτε την λύτρωση και  την κάθαρση αφού πρώτα όμως λύσουν κατά κάποιο τρόπο τα αδιέξοδα στην  διάσταση τους και ζήσουν κάτι ιδεώδες. Ο γυρισμός του στην  εμβόλιμη ανασυγκρότηση αξιώνει  την πλήρη αισθητοποίηση  και  διευρύνει  προκαθορισμούς που νοούνται σαν συνοπτική  διαύγεια. Άλλωστε η συνολική κατάθεση του που μελετούμε εξεταστικά  με  ιδιαιτερότητα αγγίζει την ιδιάζουσα ανασύνδεση μέσα από την ιδεογραφική επανασύνδεση ψηλαφώντας ότι συσσωρεύει η  σύλληψη της εξακολούθησης  και η  έμφυτη εμμονή των θέσεων και των απόψεων  που συμπλέκεται με την ενορχηστρωμένη αξιολόγηση των συστοιχιών.

Ο Κώστας Χατζηγεωργίου διατυπώνει μια μνημονική διεργασία  με κατάθεση ψυχής   που στοιχειοθετεί την στερεογραφία μιας σχηματογραφίας της εποχής. Σταχυολογεί μια ενδοσκόπηση σε ινιακά τοπία  που δίνουν οντότητα σε διαπιστώσεις με διατυπώσεις και αφυπνίζουν ιδανικά. Επίσης  στις σελίδες του βιβλίου του καταλήγει σε αμφίδρομες κοινωνιολογικές αποτιμήσεις και τοποθετήσεις  με χροιά σήμανσης και επίκρισης .Με λόγο πυκνό, μετουσιωμένο, μεστό και λιτό τονίζει εύλογα, νεωτεριστικά, πλουραλιστικά και μεταμοντέρνα συμπληρώματα. 

Η υφή της άρτιας πέννας του γίνεται  ελεγειακή, ακέραιη, δοξαστική, έκρυθμη, προφητική, έρρυθμη, κατανυκτική, μεταφυσική ενώ παραμένει ασυμβίβαστη. Με βροντώδη και διαχρονική την έννοια της λύσης  προσεγγίζει  με λεπτομέρεια, οξυδέρκεια  και αγωνιστικότητα την αλήθεια.’’ 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ