Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Νέα Δημοκρατία - Επισήμως στήριξη στη Γεωργία Μπατσαρά – Στην «κομματική συνείδηση» επαφίεται η «πειθαρχία» στελεχών και μελών (βίντεο)

 

Ο βουλευτής Καρδίτσας, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και μέλος της κεντρικής επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος, Κώστας Τσιάρας ανέλαβε την αποστολή να δώσει τέλος στην παραφιλολογία σχετικά με την υποψηφιότητα της Γεωργίας Μπατσαρά για το αξίωμα της δημάρχου Βέροιας.

Σε μια διαδικασία σε δύο μέρη, η οποία διοργανώθηκε από τη ΔΗΜ.ΤΟ Βέροιας και τη ΝΟ.ΔΕ. Ημαθίας - προς άρση κάθε αμφισβήτησης για την ομοφωνία της επιλογής – ο έμπειρος πολιτικός μετέφερε το μήνυμα από τα «κεντρικά» σε ό,τι αφορά την τέως βουλευτή και από τα πλέον παραδοσιακά στελέχη του κόμματος, αναλαμβάνοντας και το ρίσκο να περάσει με επιτυχία ανάμεσα από τις «νάρκες» των ερωτήσεων που μετά το τέλος της αρχικής τοποθέτησης, έπεφταν "κατά ριπάς"…

Πριν από τον κ. Τσιάρα, την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Παναγιώτης Παλπάνας και ο βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο κ. Τσιάρας έκανε αρχικά μια συνολική τοποθέτηση και έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης, τόνισε την αντίθεση του κόμματος στο νέο νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση και υπογράμμισε ότι μετά από πολλές συζητήσεις και σοβαρή αξιολόγηση, αποφασίστηκε η στήριξη της κ. Μπατσαρά για το Δήμο Βέροιας.

Πάντως η παρασχεθείσα στήριξη στην πρώην βουλευτή έχει πολιτικά και ηθικά χαρακτηριστικά, χωρίς να υπάρχουν οργανωτικές και κυρίως, «πειθαρχικές» παρεμβάσεις στους όποιους δεν εναρμονιστούν στην κομματική επιλογή.

Απαντώντας σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το θέμα αυτό, ο κ. Τσιάρας ξεκαθάρισε ότι η «υπακοή» των μελών και των στελεχών του κόμματος και κυρίως αυτών που ήδη εντάχθηκαν σε άλλα ψηφοδέλτια, επαφίεται στην «κομματική συνείδηση» του καθένα…

Διευκρίνισε επίσης ότι κομματική στήριξη θα δοθεί μόνο στη Βέροια και το ίδιο θα γίνει μόνο για τις πρωτεύουσες των νομών ανά την Επικράτεια, με το αιτιολογικό ότι πλην ειδικών εξαιρέσεων - όπως συμβαίνει στην Ημαθία – συνήθως οι πληθυσμιακές αποκλίσεις μεταξύ του Δήμου – πρωτεύουσας και των άλλων δήμων που υπάρχουν στους διάφορους νομούς, είναι πολύ μεγάλες και με έντονα τοπικά χαρακτηριστικά που δεν αφήνουν περιθώρια για κομματικού τύπου στηρίξεις.

Ο κ. Τσιάρας είπε ακόμη ότι θέση του κόμματος είναι να μην συνεχιστεί το φαινόμενο της κομματικής παρέμβασης στην αυτοδιοίκηση, κάτι που ενδεχομένως να αποτελεί μια πρώτη εφαρμογή με τον τρόπο στήριξης της κ. Μπατσαρά.

Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου, ακολούθησε εκδήλωση της ΔΗΜ.ΤΟ Βέροιας και της ΝΟ.ΔΕ. Ημαθίας «εντός κομματικών πλαισίων» κατά την οποία  παρουσιάστηκε και επίσημα στα μέλη του κόμματος η υποψηφιότητα της Γεωργίας Μπατσαρά.

ΔΗΜ.ΤΟ Βέροιας - ΝΟΔΕ Ημαθίας Κωνσταντίνος Τσιάρας –συνέντευξη τύπου 18/11/2018

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ