Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Λαός και ... κολωνάκι!! Το «χρίσμα» της Γεωργίας Μπατσαρά σε καιρούς που απαιτούν συναίνεση!! - Του Βασίλη Σαρρηγιαννίδη

 

Στο Σύνταγμα  των Ελλήνων, άρθρο 4 παράγραφος 7, διαβάζουμε: «Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες».

Διάκριση στην πολιτική είναι, η διαφορετική μεταχείριση των ανθρώπων που προκύπτει από προκαταλήψεις και συμφέροντα ή η εξουσία που έχει κάποιος και θέλει να χειρίζεται κατά το δοκούν μία κατάσταση. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε παραπάνω αν το άρθρο αυτό διαβάζετε από νοήμονες που καταδικάζουν κομματικές πρακτικές του παρελθόντος.

Κιάτο Κορινθίας,  πρόσφατα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει στην περιοχή που επλήγη από καταστροφές. Ερωτάται από δημοσιογράφους για τις εκλογές στους δήμους και απαντά για ακόμη μία φορά: «Έχουμε πει ότι ως προς την αυτοδιοίκηση του 1ου βαθμού οι δημότες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τους καλύτερους τοπικούς άρχοντες, με γνώμονα το ποιος είναι καλύτερος για να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές 1ου βαθμού. Θα περιοριστούμε στη στήριξη την οποία έχουμε δώσει στις περιφέρειες».
Να το αναλύσουμε ακόμη περισσότερο; Νομίζω και αυτό είναι κατανοητό!!

Στην Βέροια του 2018 τώρα, λίγους μήνες πριν οι δημότες πάνε στις κάλπες να εκλέξουν μία καλύτερη διοίκηση από αυτήν του πολιτικά αποτυχημένου κ. Κώστα Βοργιαζίδη, -σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της παράταξης του και της αντιπολίτευσης- η κ. Γεωργία Μπατσαρά πρώην βουλευτής της ΝΔ και οπαδός των μνημονίων, τα οποία ψήφισε την διετία 2012-2014, αναζητεί διακαώς το «χρίσμα» από τη ΝΔ για να κατέλθει υποψήφια δήμαρχος κάτι το οποίο μερικώς πέτυχε, χωρίς φυσικά…πραγματική επιτυχία!!

Μαζί με τοπικά «στελέχη» του κόμματος που στο παρελθόν είχαν μετατραπεί σε πολιτικούς υβριστές της ΝΔ και μέχρι πρόσφατα δήλωναν σε παρέες του καφενείου ότι δεν πιστεύουν στο αφήγημα Μητσοτάκη για μία νέα Ελλάδα, (τόσο καλά στελέχη), προφανώς ενοχλημένοι από στελέχη του κόμματος  που θα συμμετάσχουν σε άλλα ψηφοδέλτια καθιστώντας τα ως φαβορί, άρχισαν να φωνάζουν και να πολυδιαφημίζουν ότι η κ. Μπατσαρά θα πάρει το χρίσμα το οποίο με χαρά θα ανακοινώσει και το κόμμα!!  

Με καθυστέρηση μίας εβδομάδας και βλέποντας ότι από την οδό Πειραιώς στην πρωτεύουσα δεν φτάνει γράμμα υποστήριξης, η τοπική ΝΟΔΕ βγάζει δική της ανακοίνωση. Κάποια τοπικά μέσα πανηγυρίζουν!! και δημοσιεύουν συνέχεια την στήριξη μαζί με το βιογραφικό της που είναι ομολογουμένως πλούσιο. Ώσπου την περασμένη βδομάδα «σκαρφίζονται» μία ωραία πολιτική εκδήλωση για τον «Κλεισθένη», μαζεύονται λίγοι και απονέμουν το παράσημο του χρίσματος στην κ. Μπατσαρά με τις ευλογίες της ΝΔ..

Μέχρι εδώ όλα καλά. Υπάρχουν όμως κάποιες ερωτήσεις που η υποψήφια δήμαρχος οφείλει να απαντήσει στο εκλογικό σώμα του δήμου Βέροιας.

  • Για ποιο λόγο ακριβώς χρειαζόταν τόσο πολύ το χρίσμα αφού είναι τόσο καταξιωμένη πολιτικά;

  • Αφού η προσφορά της και το έργο της είναι τόσο μεγάλα στην κοινωνία, αφού μπορεί να απαριθμήσει τα πολιτικά της επιτεύγματα, τι την χρειάζεται την κομματική υποστήριξη;

Για να πω την αλήθεια δεν με νοιάζει και καθόλου αν απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα η κ. Γεωργία Μπατσαρά.

Είναι πλέον γνωστό σε πολιτικούς κύκλους της Βέροιας τι ακριβώς ρόλο θα παίξει το ψηφοδέλτιο της, αν καταφέρει να το συμπληρώσει φυσικά. Τα νέα διαδίδονται γρήγορα, ότι  κτυπάει πόρτες, αλλά δεν ανοίγουν!! Αναρωτήθηκε άραγε το γιατί;

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι εκλογές στους δήμους δεν κερδίζονται με χρίσματα, αλλά από υποψηφίους που έχουν προτάσεις και λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Ο δήμος Βέροιας τα τελευταία χρόνια έχει πέσει σε βούρκο ανυποληψίας και αναπτυξιακής απραγίας. Όποιος διαβάζει τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ των λίγων τοπικών μέσων που αναρτούν τα βίντεο με τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου χωρίς αυτά να ψαλιδίζονται, θα σχηματίσει γνώμη για τον πολιτικά αποτυχημένο κ. Κώστα Βοργιαζίδη και τον πολιτικό θίασο που ηγείται.

Αν η κ. Γεωργία Μπατσαρά έχει προτάσεις να τις καταθέσει, όπως και να πει στην τοπική κοινωνία τι δήμο ατενίζει!! Όταν ζητάς και παίρνεις χρίσμα από κόμμα έναντι των άλλων συνυποψηφίων δημάρχων ορθώνεις και τον ανάλογο πολιτικό λόγο που συμβαδίζει με την ιδεολογία και τις προτάσεις του κόμματος που επικαλείσαι και δεν «χαϊδεύεις αυτιά»!!

Ο έτερος νέο-εκολλαπτόμενος Νεοδημοκράτης συνυποψήφιος δήμαρχος Βέροιας κ. Γιάννης Παπαγιάννης που υπήρξε θαυμαστής και άλλων πολιτικών χώρων και προσώπων, παρά την πολιτική υποκρισία και τον λαϊκισμό του, έχει το θάρρος και λέει κάποιες αλήθειες για τα έργα και τις ημέρες του κ. Βοργιαζίδη, παρότι ήταν απών από τα προβλήματα του δήμου σε πολλές συνεδριάσεις!!

Δυστυχώς σε εποχές που χρειάζεται συναίνεση καθώς οι τοπικές κοινωνίες έχουν να αντιμετωπίσουν μύρια όσα προβλήματα, που αναζητούνται πρόσωπα ικανά και δοκιμασμένα να ηγηθούν και να δώσουν λύσεις, κάποιοι βάζουν διχαστικά τείχη νομίζοντας ότι οι ψηφοφόροι και οι υποψήφιοι τους ανήκουν!!

Ας είναι πιο προσεκτικοί όλοι αυτοί, τέτοιες εποχές που οι πολιτικές εξελίξεις είναι ένα καζάνι που βράζουν και να μην προκαλούν την τύχη ενός κόμματος όπως της ΝΔ που βρίσκεται σε πορεία νίκης και χρειάζεται συμμαχίες!!

 

* Ο Βασίλης Σαρρηγιαννίδης είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε και ζει στην Βέροια. Παρουσιάζει κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 9 το βράδυ στην EURO τηλεόραση την εκπομπή «Ο Συμπαραστάτης του Δημότη». Είναι αρχισυντάκτης στην εφημερίδα «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» Κεντρικής Μακεδονίας που εκδίδεται στην Θεσσαλονίκη και αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες και εφημερίδες όλης της χώρας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ