Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Εβδομάδα Μικρασιατικού Πολιτισμού: Προβολή ταινίας για τη Σμύρνη και ομιλία με θέμα την εγκατάσταση των προσφύγων στη Βέροια (βίντεο)

 

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Μικρασιατικού Πολιτισμού, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας διοργάνωσε διπλή δράση το απόγευμα της Τετάρτης (28/11) στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βέροια.

Το πρώτο μέρος περιλάμβανε την προβολή της ταινίας “ΣΜΥΡΝΗ η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης”, όπου παρουσιάστηκαν από μαρτυρίες ξένων η καθημερινή ζωή των κατοίκων στη Σμύρνη πριν την καταστροφή και οι συνήθειες των ανθρώπων στις διάφορες γειτονιές.

Το δεύτερο μέρος ήταν η εξαιρετική παρουσίαση του θέματος της εγκατάστασης των προσφύγων στη Βέροια από τον εκπαιδευτικό κ. Πάρη Παπακανάκη. Ο κ. Παπακανάκης κατόπιν δικής του έρευνας, παρουσίασε την εγκατάσταση των Ελλήνων προσφύγων στη Βέροια με πλούσιο οπτικό υλικό από φωτογραφίες, χάρτες, εφημερίδες και χρήσιμα ιστορικά στοιχεία.

Πριν την έναρξη της υψηλού μορφωτικού επιπέδου εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Τασούλα Παυλίδου και ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Φώτης Πανανόπουλος.

 


Βίντεο σε λίγο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ