Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Δημοτικό Συμβούλιο – Συνεδρίαση 5 ωρών για …γνωμοδοτήσεις – Για τη σωστική ανασκαφή η νέα παράταση για την «Κούσιου» (βίντεο)

 

Συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας σε μια μακρά συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε στις 5 ώρες μετά την έναρξή της.

Σε μια ατμόσφαιρα πρώιμης προεκλογικής αντιπαράθεσης όπου έδωσαν ρεσιτάλ τα γνωστά «υφάκια» και οι «συνήθεις Ηρακλείς του στέμματος», τα θέματα  που απασχόλησαν στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης αφορούσαν το Μουσικό Σχολείο Βέροιας και τις δυσμενείς εξελίξεις που υπάρχουν γι’ αυτό και μια θυελλώδης συζήτηση σχετικά με την προωθούμενη συγχώνευση του 3ου – 14ου Δημοτικού σχολείου.

Κατά τη συζήτηση αυτού του θέματος που εισήχθη ως έκτακτο, μέσα στην αίθουσα είχαμε μέχρι και πανό που δήλωνε την αντίθεση στην επιχειρούμενη συγχώνευση.

Η δικαιοδοσία του δημοτικού συμβουλίου επί του θέματος ήταν γνωμοδοτική και η συζήτηση ολοκληρώθηκε με ονομαστική ψηφοφορία κατά την οποία έσπασαν οι πάγιες παραταξιακές γραμμές… Με13 ψήφους υπέρ της εισήγησης και 13 ψήφους κατά, η ψηφοφορία κρίθηκε τέλικα σε μια «λευκή» ψήφο…

Αντίθετα ομόφωνη ήταν η απόφαση για στήριξη του ψηφίσματος του Μουσικού Σχολείου.

Οι αντιπαραθέσεις δεν έλειψαν και μάλιστα δεν διέφεραν σε χαρακτηριστικά από το γνωστό «ύφος» του «τσαμπουκά» και του «δήθεν», διανθισμένο με …εξυπναδισμούς..

Αρκετή συζήτηση έγινε για τις καταλήψεις στα σχολεία για το Μακεδονικό, με απόψεις να διίστανται.

Αναφορά έγινε επίσης στις ψευδώνυμες καταγγελίες που ακόμη μια φορά έκαναν την εμφάνισή τους.

Μάλλον δεν έπεισε η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ σε ερώτηση για το πρόγραμμα εκδηλώσεων, όπως επίσης άφησε ερωτηματικά η απάντηση του δημάρχου σε ό,τι αφορά τον τρόπο διαχείρισης του κονδυλίου για τις εορταστικές εκδηλώσεις με επίκεντρο το γνωστό «καράβι» στην Εληά…

Για τη νέα παράταση που ζητήθηκε για τη γέφυρα Κούσιου – η πρώτη που ζητείται από το νέο εργολάβο –η αιτία αποδόθηκε στη σωστική ανασκαφή που πραγματοποιείται… Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, οι προθεσμίες θα τηρηθούν κανονικά και το έργο θα ολοκληρωθεί στην ώρα του, δίνοντας τη δυνατότητα για την απαραίτητη «κορδέλα» - τρόπαιο επιβεβαίωσης της επιτυχίας της δημοτικής αρχής.

Στα άλλα θέματα, ο πρόεδρος της ΚΑΠΑ διαβεβαίωσε ότι οι απλήρωτοι καθηγητές της Δημοτικής Επιχείρησης θα πληρωθούν το αργότερο μέχρι της 10 Δεκεμβρίου. 

Για τον έλεγχο στο Δήμο Βέροιας κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, διευκρινίστηκε ότι αφορά την υπόθεση «Σέλι – Α. Σέλι».

Κατά τα άλλα, στην κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση, η μόνιμη επωδός του δημάρχου ήταν «όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα» (σας θυμίζει τίποτα;)


Δ. Καρ.

 

Βέροια Δημοτικό Συμβούλιο 1 - θέματα προ ημερήσιας διάταξης 28/11/2018
 
 
 
Βέροια Δημοτικό Συμβούλιο 2 - έκτακτα θέματα - Μουσικό σχολείο Βέροιας  28/11/2018
 
 
 
Βέροια - Δημοτικό Συμβούλιο 3-  συγχώνευση 3ου - 14ου Δημοτικού 28/11/2018
 
 
 
Βέροια - Δημοτικό Συμβούλιο 4 - θέματα ημερήσιας διάταξης 28/11/2018
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ