Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Ηθική - Γράφει η Μαρία Καρασαλίδου

 

Ένας σοβαρός άνδρας θα ερωτευθεί μια γυναίκα με ήθος.

Με τη λέξη «ήθος» μην πάει το μυαλό σου στο μήκος ενός φορέματος και στο βάθος ενός ντεκολτέ. Το ήθος κρίνεται καθημερινά. Από τις πράξεις. Είναι αυτό που αντικατοπτρίζει το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά ενός ατόμου. Μιλάω για αυτή την ηθική που είναι σπάνια στις μέρες μας, που βλέπουμε όλο και περισσότερους να βασίζονται στην πουστιά για να πετύχουν. Μια ηθική γυναίκα με ακέραιο χαρακτήρα είναι αν μη τι άλλο γοητευτική, μυστηριώδης, εντυπωσιακή.

Ακόμη, ένας άντρας θα ερωτευθεί μια γυναίκα με άποψη. 

Όχι άποψη επί παντός επιστητού. Αν ήθελε κάτι τέτοιο θα τα έφτιαχνε με ταξιτζή. Το ζητούμενο είναι η ευφυής γυναίκα. Πόσο αφροδισιακή είναι η ευφυΐα; Το έχουμε νιώσει όλοι. Ένας έξυπνος άνθρωπος αποτελεί πρόκληση για έναν άλλον εξίσου έξυπνο άνθρωπο. Οι γυναίκες με άποψη (πέραν του cosmopolitan, της μόδας και άλλων ανούσιων στοιχείων) τείνουν να εκλείψουν.

Από την άλλη, ξεφυτρώνουν παντού wannabe ψυχολόγοι, με διάθεση να ψυχολογήσουν το κάθε αρσενικό που περνάει και μάλιστα να βγάλουν και διάγνωση. Ίσως να προτείνουν και φάρμακα για τη περίπτωσή του.

Όμως μια γυναίκα με την οποία μπορείς να μιλήσεις όμορφα και με επιχειρήματα, για κάθε κοινωνικό φαινόμενο, πόσο μάλλον τον έρωτα, είναι σπάνιο πράγμα. Σπάνιο και διεγερτικό.

Για το τέλος αφήνω τη ντομπροσύνη. 
Δύσκολο πράγμα να λες την αλήθεια. Να τη λες πάντα είναι σχεδόν ακατόρθωτο. Ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να επιλέξουν μεταξύ αλήθειας και ψέματος. 
Έχουν ήδη συμβιβαστεί με την ιδέα πως ένα ψέμα δημιουργεί μακροπρόθεσμα περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. Φυσικά, οι ντόμπροι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου, είναι ελάχιστοι. 
Επομένως, όταν ένας άντρας αντιμετωπίζει μια τέτοια γυναίκα, τότε αντιλαμβάνεται την αξία της. Όσοι την αντέχουν, μένουν δίπλα της.

Βέβαια, με το δίκιο σου να αναρωτηθείς τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες.

Τις υπόλοιπες απλά τις πηδάνε. Ενοχλητική αλήθεια, αλλά δεν παύει να είναι αλήθεια. Δυστυχώς ή ευτυχώς, μένουν δίπλα σε έναν άντρα για μερικές νύχτες μόνο. Όσες χρειαστεί για να αντιληφθεί την ποιότητά τους.

 

Μαρία Καρασαλίδου

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ