Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Τελευταία νέα στο Ελληνικό χρηματιστήριο

 

Για να δούμε λοιπόν ποια είναι τα νέα από το ελληνικό χρηματιστικό Αθηνών αλλά και τι μας περιμένει το μέλλον. Εάν θέλετε και εσείς να μαθαίνετε τα τελευταία νέα της Ελληνικής και διεθνής αγοράς δεν έχετε πάρα να μπαίνετε στην σελίδα της Vestle για τεχνική ανάλυση.

 

Γενικός Δείκτης

Μέχρι τις αρχές του Δεκεμβρίου υπήρχε έντονη ανησυχία για την πορεία των τραπεζών, που αυτές με την σειρά τους είχαν γκρεμίσει το χρηματιστήριο ακόμη και κάτω από τις 600 μονάδες. Τις τελευταίες ημέρες όμως υπήρξε μια θετική αντίδραση και κατάφερε να φτάσει τις 650 μονάδες. Βέβαια για να το καταφέρει αυτό χρειάστηκε πάρα πολύ κόπο και προσπάθειες 2 μηνών.

 

Στην τελευταία συνεδρίαση στις, 4/12/2018 υπήρξε κατοχύρωση κερδών, μια αναμενομένη για πολλούς κίνηση. Ήταν φανερό ότι οι επενδυτές χρειαζόντουσαν ένα διάλειμμα την ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς. Αυτό γίνεται για δυο κύριους λόγους. Ο ένας είναι για να αποκτήσουν περισσότερες θέσεις στα σημερινά επίπεδα μιας και οι 650 μονάδες θεωρούνται σημείο στήριξης και ο άλλος είναι για την κατοχύρωση κερδών από τις προηγούμενες τρεις μέρες.

 

Αναλυτές την Ελληνικής αγοράς σχολιάζουν ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ο δείκτης έδειξε αντοχές στην στήριξη των 650 μονάδων καθώς μόλις την περασμένη πέμπτη το χρηματιστήριο φλέρταρε με τις 600 μονάδες. Αυτό όμως που δεν δείχνει καλά στοιχεία είναι ο τραπεζικός δείκτης που δεν κατάφερε να διατηρηθεί πάνω από τις 500 μονάδες. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπάρχουν προσδοκίες για περαιτέρω άνοδο του χρηματιστήριου. Εάν ο τραπεζικός δείκτης δεν ανακάμψει τότε δεν πρόκειται να υπάρχει μια αλλαγή πορείας και τάσης. Συγκεκριμένα ο τραπεζικός δείκτης είναι υπεύθυνος για αυτή την κατακόρυφη πτώση και μόνο ο ίδιος μπορεί να αλλάξει την πτωτική πορεία των ελληνικών αγορών.

Νέα στοιχεία για το ΑΕΠ

Όμως κάποια στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση ήταν ικανά να δώσουν μια θετική νότα και κλίμα στην αγορά. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν σήμερα τα νέα στοιχεία του ελληνικού ΑΕΠ και μόλις συνέβη αυτό οι πωλήσεις εντάθηκαν. Τα στοιχεία αυτά κατέγραψαν  ΑΕΠ κατά 2,2%, έναντι επίδοσης 1,7% το 2ο τρίμηνο του 2018. Όμως τα στοιχεία αυτά παρουσιάζουν 3 μελανά σημεία. Το πρώτο είναι η τεράστια μείωση των επενδύσεων κάτι που το βλέπουμε στην καθημερινή μας ζωή. Κανένας επενδυτής είτε εγχώριος είτε από το εξωτερικό δεν εμπιστεύεται και δεν επενδύει στην Ελλάδα. Θεωρείτε καμένη γη και ελπίζουμε να αλλάξει γρηγορά αυτό το κλίμα. Συγκεκριμένα οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 23,2% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2017.  

 

Το δεύτερο είναι η μεγάλη πτώση στις κρατικές δαπάνες. Εάν σταματήσει να επενδύει και το ελληνικό κράτος τότε δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον. Με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν υπήρξε μείωση στις καταναλωτικές δαπάνες 0,3%

 

Και τέλος καταγράφετε μια μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές που γίνονται στην χώρα μας. Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση εισαγωγών στα αγαθά κατά 15% και οι εισαγωγές υπηρεσιών αύξηση κατά 16%, σίγουρα ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό αύξησης. Αυτό με την σειρά του έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι επιδόσεις στο εξωτερικό ισοζύγιο της χώρας. Με αυτό τον τρόπο αν δεν υπάρξει και ίση αύξηση των εξαγωγών μετατρέπει την χώρα μας σε εύκολο αντίπαλο για τα υπόλοιπα κράτη. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και οι φόροι επι των προϊόντων αυξήθηκαν κατά 6,7%.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ