Γιώργος Φύκατας: Η αίθουσα που στεγάζει τα γραφεία του Α.Π.Σ "Φίλιππος" Βέροιας να ονομαστεί σε Γραφεία Φιλίππου Βεροίας "Χρήστος Καψάλης"

 

Ο Πρόεδρος του Α.Π.Σ. "ΦΙΛΙΠΠΟΣ" Βέροιας, Γιώργος Φύκατας, απηύθυνε πρόταση στον Δήμο Βέροιας, τα γραφεία του Συλλόγου που στεγάζονται στο Φιλίππειο Γυμναστήριο, να ονομαστούν σε Γραφεία Φιλίππου Βεροίας "Χρήστος Καψάλης", καθώς επίσης και στην ΟΧΕ, να διεξάγεται διεθνές τουρνουά στη Βέροια με την ονομασία του Χρήστου Καψάλη.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση από τον προσωπικό του λογαριασμό στο fb.:

 

"Με αφορμή το μνημόσυνο των 40 ημερών, του φίλου μου Χρήστου Καψάλη το περασμένο Σάββατο 8/12, θα ήθελα να πω δυο λόγια και να κάνω μία πρόταση προς την δημοτική αρχή της Βέροιας και στην διοίκηση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΟΧΕ).

Ο Χρήστος Καψάλης υπηρέτησε τον αθλητισμό του τόπου μας και ειδικότερα το άθλημα του χάντμπολ και την ομάδα του Φιλίππου, με θέση σε διοικητικά πόστα,τα περισσότερα χρόνια σαν γενικός γραμματέας του συλλόγου μας. Ήταν αυτός, που μαζί με τον Αντώνη τον Κορωνά μας έπεισαν και μας έφεραν στο χάντμπολ εμένα και τον αδελφό μου το 2001, όπου μέχρι τότε ασχολούμασταν μόνο με το μπάσκετ του Φιλίππου. Ήταν ο πιο στενός μας συνεργάτης και αυτός που οργάνωνε και έδινε λύσεις σε όλα τα σημαντικά θέματα του συλλόγου μας τα χρόνια που ο Φίλιππος ήταν υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη, παίζοντας σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης και σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στην Ελλάδα ήταν πρωταθλητής και κυπελλούχος και στο ρόστερ είχε παίχτες παγκόσμιας κλάσης σαν τους χρυσούς Ολυμπιονίκες Ρώσους, Τούτσκιν και Ατάβιν, τον καλύτερο ίσως Ευρωπαίο παίχτη τον Σκοπιανό Πέπε Μανάσκοφ, τον καλύτερο Ούγγρο πλέι μέικερ Γιοζεφ Έλλες, τον Σουηδό τερματοφύλακα Μπενιάμινσον και πολλούς διεθνείς με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας!!!!

Όλους τους παραπάνω παίχτες, ο Χρήστος Καψάλης ήταν αυτός που φρόντιζε να γίνουν σωστά οι μεταγραφές τους και ήταν αυτός που πάντα αφιλοκερδώς φρόντιζε να είναι όλα τα πράγματα στην εντέλεια δίνοντας πάντα λύσεις σε ότι θέματα προέκυπταν. 

Ήταν αυτός που το 2002 μεσολάβησε και συμφωνήσαμε με τον τότε δήμαρχο Βεροίας κύριο Γιάννη Χασιώτη, για την ολοκλήρωση του σχεδόν τελειωμένου Φιλίππειου γυμναστηρίου και η οικογένεια μου δαπανώντας ένα μεγάλο ποσό αγόρασε και τοποθέτησε και το πάτωμα τάραφλεξ στο γήπεδο στην κεντρική σάλα, αλλά και την κερκίδα πίσω απο το τέρμα, και έτσι ολοκληρώθηκε και άνοιξε το Φιλίππειο γυμναστήριο για το κοινό της Βεροίας όπου σήμερα φτάσαμε στο σημείο να αθλούνται 100άδες παιδιά και αθλητές αρκετών συλλόγων σε πολλά αθλήματα στις αίθουσες του, και να γίνονται επίσημοι αγώνες στα εθνικά πρωταθλήματα, χρησιμοποιώντας κατά περιόδους και η Εθνική μας ομάδα χαντμπολ ως έδρα της σε αγωνες, καθώς επίσης γίνονται και διάφορα event και πολλές εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του!!!!

Ήταν αυτός που συνέβαλε τα μέγιστα και πραγματοποίησε το όνειρο μας που δεν ήταν άλλο απο τις ακαδημίες χάντμπολ του Φιλίππου, που τις οργάνωσε μαζί με μένα και τον Νίκο Μάντζο, ξοδεύοντας πολλές ώρες δουλειάς για να απολαμβάνουμε τα τελευταία χρόνια, ίσως το πιο πετυχημένο μοντέλο ανάπτυξης στην Ελλάδα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες, βοηθώντας μάλιστα πολλά παιδιά να πάρουν μόρια και να περάσουν σε πανεπιστήμια και να βοηθηθούν μέσα απο την ανάπτυξη του Φιλίππου για όλη τους την ζωή!!!!

Ήταν αυτός που έφτιαξε την αίθουσα στο Φιλίππειο όπου ειναι τα γραφεία του Φιλίππου όπου απο εκεί μέσα οργάνωνε όλα τα θέματα του συλλόγου μας μαζί με την σύζυγο του την Κατερίνα που ήταν η γραμματέας στα γραφεία του Φιλίππου. 

Επίσης σημαντική ήταν η προσφορά του και στην ΟΧΕ (Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας) όπου ήταν στέλεχος αναλαμβάνοντας μάλιστα την ανάπτυξη του αθλήματος σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας με καταπληκτικά αποτελέσματα!!!

Προτείνω λοιπόν στον Δήμο Βεροίας, η αίθουσα που στεγάζει τα γραφεία του Φιλίππου Βεροίας στο Φιλίππειο γυμναστήριο, να ονομαστεί σε Γραφεία Φιλίππου Βεροίας "Χρήστος Καψάλης" ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του. Επίσης πρόταση κάνω και στην ΟΧΕ της οποίας είμαι και μέλος και προτείνω να γίνεται ένα διεθνές τουρνουά στην Βέροια, υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας και σε συνεργασία με τον Δήμο Βεροίας και με τον Φίλιππο, που θα ονομάζεται διεθνές τουρνουά Χρήστος Καψάλης!!!

Χρήστο Καψάλη φίλε μου να ξέρεις ότι οι κόποι σου και τα όνειρα που κάναμε για τον Φίλιππο δεν θα πάνε χαμένα. Ήταν τιμή μου που ήσουν ο πιο στενός και ο πιο πολύτιμος συνεργάτης μου τα χρόνια που μεγαλουργήσαμε στον Φίλιππο και που συγχρόνως χτίζαμε την ανάπτυξη και τις ακαδημίες του συλλόγου καταφέρνοντας σήμερα να αθλούνται 100άδες μικρά παιδιά, με πολλές πρωτιές και πολλές επιτυχίες!!!!

Δεν θα ξεχάσω ποτέ, τις τελευταίες σου στιγμές, μιάς και είχα την τύχη, να είμαι ο τελευταίος φίλος που είδες και μίλησες και χαιρέτησες το βράδυ αργά στο νοσοκομείο δυό τρεις ώρες προτού φύγεις για το μεγάλο σου ταξίδι!!!!

Να μας προσέχεις από εκεί ψηλά!!!"

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ