Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας: «Μήδεια» του Μποστ - Η κομμένη παράσταση (βίντεο)

 

Συνεχίζεται ο θόρυβος μετά την απόφαση του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας να «κόψει» την παράσταση «Μήδεια» του Μποστ

Το έργο που πρόλαβε να παρουσιαστεί σε δύο μόνο παραστάσεις, ανέβηκε από την Ομάδα «ΈΚΦΡΑΣΗ Β’» του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής σε σκηνοθεσία Κώνσταντίνου Αποστολίδη.

Μετά την δεύτερη προγραμματισμένη παράσταση το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ έκρινε ότι το έργο δεν πρέπει να ξαναπαιχτεί.

Στην λιτή ανακοίνωσή αναφέρεται ότι «Η Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας ενημερώνει το κοινό της πόλης ότι η παράσταση "Μήδεια" του Μποστ, που παρουσιάστηκε στη Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Βέροιας 1 και 2 Δεκεμβρίου, δεν θα επαναληφθεί».

Μάλιστα – όχι τυχαία μάλλον – το λιτό κείμενο καταλήγει με το «δεν θα επαναληφθεί» το οποίο παραπέμπει σε… παραδοχή λάθους..

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, με τα μέλη της θεατρικής ομάδας να δίνουν στη δημοσιότητα τη δική τους ανακοίνωση – σχόλιο.

Σχετικά: Θέατρο ακούω και θέατρο δεν βλέπω… - Οι μαθητές της ομάδας Έκφραση Β’ για την απόφαση του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας να μην ξαναπαιχτεί η “Μήδεια”

Σίγουρα δεν είναι και το πιο συνηθισμένο να «κόβεται» μια θεατρική παράσταση από τη διοίκηση του θεάτρου και μάλιστα αφού δόθηκαν δύο παραστάσεις.

Όπως είναι φυσικό, το όλο θέμα προκάλεσε το ενδιαφέρον, αλλά και απορίες, κυρίως από το κοινό που δεν είδε την παράσταση.

Τις δύο παραστάσεις που δόθηκαν – και η αίθουσα ήταν κατάμεστη – τις παρακολούθησε συγκεκριμένος αριθμός θεατών, ενώ υπάρχει ένα μέρος του κοινού που δεν είδε την παράσταση και εκφράζει εύλογες απορίες.

Για το λόγο αυτό, για όσους δεν την είδαν, αλλά και για όσους την είδαν και θέλουν να την… ξαναδούν, παρουσιάζουμε την παράσταση όπως ανέβηκε στην πρεμιέρα του έργου το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου.


ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Η «Μήδεια»του Μποστ - η κομμένη παράσταση 17/12/2018

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ