Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Πολιτικές ακροβασίες και εκλογικοί ελιγμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο (βίντεο)

 

Σε μια μακρόσυρτη χρονικά, αλλά εξαιρετικά ζωηρή και εξόχως αποκαλυπτική διαδικασία, συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας.

Τυπικά υπήρξαν δύο διαδοχικές συνεδριάσεις καθώς – σύμφωνα με τα προβλεπόμενα – ο προϋπολογισμός συζητείται πάντα σε χωριστή διαδικασία και ως αποκλειστικό θέμα.

Τα …προεόρτια άρχισαν από εκεί όταν, μετά το καθαρά τεχνικό κομμάτι, ο δήμαρχος Βέροιας δεν έκανε καμιά τοποθέτηση και περίμενε τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων για να… ασκήσει κριτική στην… αντιπολίτευση.

Όπως είπε – και επανέλαβε – αυτά που είθισται να λέει κάθε δήμαρχος κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο κ. Βοργιταζίδης θα τα πει στον …δημόσιο απολογισμό, αλλά στον πέμπτο χρόνο της θητείας του ο κ. δήμαρχος Βέροιας δημόσιο απολογισμό δεν έχει κάνει ποτέ…

Υπενθυμίζεται πως, όταν ρωτήθηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση για το λόγο που δεν κάνει δημόσιο απολογισμό, απάντησε ότι κάνει καθημερινά απολογισμό στους… πολίτες…

Ο κ. Καγκελίδης έκανε «τεχνική» τοποθέτηση επί του προϋπολογισμού και μετά ανέβηκαν κατακόρυφα οι τόνοι όταν ο κ. Μαρκούλης είπε χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι μας κοροϊδεύουν» γιατί «ο λογαριασμός δε βγαίνει»….

Υπογράμμισε ότι η διοίκηση Βοργιατζίδη εφαρμόζει «τακτικές παλιού πελατειακού συστήματος» μέσα από τις απ’ ευθείας αναθέσεις.

Ακολούθησε κύκλος τοποθετήσεων με τον κ. Βοργιατζίδη να μιλάει για «σκληρή δουλειά» και κάθε χρόνο όλο και καλύτερη κατάσταση στο Δήμο, για να επανέλθει ο κ. Μαρκούλης ο οποίος αφού έκανε λόγο για «φερέφωνα» του δημάρχου, είπε ότι οι απευθείας αναθέσεις είναι όσα και τα εντάλματα που δεν εγκρίνονται από την Επίτροπο.

Το σώου των ανακυβιστήσεων και λοιπών θεαματικών ελιγμών έγινε κατά τη συζήτηση των θεμάτων προ ημερήσιας διάταξης.

Εκεί ο κ. Βοργιατζίδης έκανε μια κριτική αναφορά σε όσα έγιναν στην πολιτική «εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, πριν λίγες μέρες».

Με προφανή και ομολογημένη την «προεργασία» που έγινε από πριν, δήμαρχος και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου έδειξαν με κάθε δυνατό τρόπο την αγαστή τους συνεργασία, το πνεύμα καλής διάθεσης εκατέρωθεν, αλλά και τα αισθήματα που τρέφουν αμοιβαία ο ένας για τον άλλον, τα οποία διανθίστηκαν με προσφωνήσεις του στυλ «αγαπητέ μου δήμαρχε»….

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βέροιας μάλιστα έδειξε εξαιρετικά πληροφορημένος για τα πολιτικά σχέδια του κ. Τσαπαρόπουλου, ο οποίος – όπως είπε – ούτε καθ’ υπόνοια δεν θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του Μαρκούλη», με τον κ. Τσαπαρόπουλο να σιωπά με νόημα και άπαντες στην αίθουσα να «απολαμβάνουν» τις στιγμές, ο καθένας για δικούς του λόγους.

Μετά από αυτά η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και η ανακοίνωση του τίτλου του συνδυασμού εν όψει των δημοτικών εκλογών, επιβάλλεται να ξαναμπεί προς «διερεύνηση»….

Πάντως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου – αν και το επιχείρησε δια…. «ακροβασιών» - δεν διέψευσε ρητώς τον κ. Μπέκη (μετά από «παράκληση» του κ. Βοργιατζίδη να προβεί σε διάψευση), με τον κ. Μπέκη να επανέρχεται και το περίφημο ζήτημα «στηρίξτε με, αλλά μην το λέτε» να παραμένει ανοιχτό.

Προς συζήτηση τέθηκε επίσης η απόφαση του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ για «κόψιμο» της παράστασης «Μήδεια» του Μποστ, με τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ να δίνει εξηγήσεις για το γεγονός.

Σε γενικές γραμμές η συνεδρίαση τόσο κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού, όσο και κατά τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα, είχε ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Όπως και στα τακτικά θέματα, αυτό της παραλαβής της αστικής ανάπλασης το οποίο σίγουρα θα απασχολήσει και στη συνέχεια.

Για την πλήρη και απόλυτα αντικειμενική ενημέρωση του κοινού, όλη η συνεδρίαση χωρίς επιλεκτικές περικοπές και δημιουργική κοπτοραπτική, στα βίντεο που ακολουθούν:

Βέροια - Δημοτικό Συμβούλιο - προυπολογισμός 17/12/2018

Βέροια - Δημοτικό Συμβούλιο 02 προ ημερήσιας διάταξης θέματα 17/12/2018

Βέροια - Δημοτικό Συμβούλιο 03 τακτικά θέματα  17/12/2018

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ