Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Γιγαντιαία σαλιγκάρια φωτίζουν την Tate Britain

 

Την έναρξη του χειμώνα σηματοδότησε η Βρετανή καλλιτέχνις Monster Chetwynd - κατά κόσμον, Αλάλια Τσέτγουιντ -, φωτίζοντας την πρόσοψη της Tate Britain στο Λονδίνο με ένα ζευγάρι γιγαντιαία σαλιγκάρια, καλυμμένα με LED.

Τα σαλιγκάρια, μήκους 10 μέτρων το καθένα, είναι κατασκευασμένα από υλικά τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν με τη μέθοδο του κομπόστ, ώστε να είναι εφικτή η ανακύκλωσή τους μετά την αφαίρεση της εγκατάστασης στις 28 Φεβρουαρίου του 2019.

Πηγή έμπνευσης της Αλάλια ήταν η σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ «Life in the Undergrowth» του ειδικού Ιστορίας της Φύσης Ντέιβιντ Ατένμπορο, όπου η καλλιτέχνις πρόσεξε το ζευγάρωμα των σαλιγκαριών: τα σαλιγκάρια αυτά κρέμονται από ένα κλαδί στο οποίο τα συγκρατεί μια κλωστή σάλιου που εκκρίνουν και το βράδυ περιπλέκουν τις κεραίες τους το ένα με το άλλο, ο οποίες λαμπυρίζουν με μπλε φως καθώς ζευγαρώνουν.

Λωρίδες από μπλε, λευκά και κίτρινα ίχνη που αφήνουν στο πέρασμα τους τα σαλιγκάρια - σειρές LED - καλύπτουν την πρόσοψη του κτιρίου του 19ου αιώνα που φιλοξενεί την Tate Britain - με την πρόθεση να «αντιγράψουν» τη Φύση.

 

www.real.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ