Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Οι λαοί...απαντούν – Γράφει ο Πάλλας Ευάγγελος

 

Οι λαοί ένας – ένας σχηματίζουν τα δικά τους όνειρα τα νέα όρια. Τους δικούς τους κανόνες εξέγερσης και ανατροπής.. Οι πολίτες αναθεωρούν τις αξίες τους. Τι θεωρούν σημαντικό και τι ασήμαντο. Η ελευθερία του ανθρώπου ορίζεται από αυτή τη λεπτομέρεια. Οι πολίτες συνειδητοποιούν σιγά - σιγά το τραγικό μέλλον που προδιαγράφεται για όλη την ανθρωπότητα και αναζητούν αιτίες, κάθε στιγμή για να φωνάξουν, να αντιδράσουν και να προβάλλουν προς τα έξω την αγανάκτηση, την αδικία και την εκμετάλλευση.

Λαοί υπό κατοχή. Παντού. Από την Παλαιστίνη μέχρι την Λ. Αμερική, και σε ολόκληρο το πλανήτη, όσοι αρνούνται αυτή τη παγκόσμια ισοπέδωση και την εκμετάλλευση των λαών, ξεκινάνε σιγά – σιγά το δικό τους κλεφτοπόλεμο. Και η αιτία πολλές φορές κάτι φαινομενικά μικρής σημασίας. Στη Τουρκία αιτία έγινε ένα πάρκο, στη Βραζιλία μια αύξηση στο εισιτήριο του λεωφορείου και μετά το ποδόσφαιρο.

Σφίξτε μου τα σκοινιά, απαγορέψτε μου και το τετράδιο και τα τσιγάρα κλείστε μου το στόμα με χώμα. Το τραγούδι είναι το αίμα της καρδιάς τ’ αλάτι του ψωμιού, το νερό του ματιού, με χειροπέδες κάτω απ’ το βούρδουλα, κάτω απ’ τα δεσμά των αλυσίδων… Μαχμούντ Νταρούς – Παλαιστίνιος ποιητής.

Ο κάθε λαός έχει τη δικιά του ιστορία, κουβαλάει τα δικά του βιώματα, ζει την δική του καθημερινότητα, έχει τους δικούς του προβληματισμούς για το μέλλον του. Ο κάθε λαός καθορίζει την ελευθερία του, με το τι είναι παράδεισος και τι κόλαση. Οι πολίτες δεν καλούνται πλέον να επιλέξουν αυτό ή το άλλο. Καλούνται να επιλέξουν το δικαίωμα τους στην ύπαρξη σαν άνθρωποι.

Μια κοινωνία που αποτελείται από ανθρώπους απελπισμένους, ανίκανους να δημιουργήσουν το προσωπικό τους παράδεισο, γεμάτους μίσος, θα βγάλει από μέσα της όλη τη βιαιότητα του φοβισμένου αγριμιού.

Οι πολίτες, οι σκλαβωμένοι λαοί, περιμένουν σαν χάνοι, να ακούσουν τι θα πουν οι αποτυχημένοι αστικοί πολιτικοί, ποια απόφαση θα πάρουν, που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερες αποτυχίες και πιο οδυνηρές.

Σε ένα κόσμο όπου δεν υπάρχει αντικειμενική πραγματικότητα, όλα είναι φυσιολογικά, όλα επιτρέπονται. Γι’ αυτό και τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην ιστορία ήταν μια λογική, νόμιμη και κανονική πραγματικότητα. Όταν κάποιοι στην μια άκρη της γης πλούτιζαν, στην άλλη άκρη λιμοκτονούσαν. Και έτσι χτίστηκε ο σημερινός πολιτισμός. Μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων. Έναν πολιτισμό που στηρίζεται πάνω σε δισεκατομμύρια βασανισμένων ανθρώπων, πάνω σε μαζική εκμετάλλευση και σκλαβιά ανδρών, γυναικών και παιδιών.

Ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, ο θρησκευτικός φανατισμός, οι φυλετικές και σεξουαλικές διακρίσεις, οι γενοκτονίες, οι εθνοκαθάρσεις, οι πολιτικές αυταπάτες, οι πόλεμοι, η πατριδοκαπηλεία, ο κοινωνικός κανιβαλισμός, ο φασισμός, η ανωτερότητα, η πατριαρχία, η φτώχεια, η ανεργία, η πορνεία, οι συμμορίες, τα ναρκωτικά, οι ανισότητες, η ελλιπής μόρφωση, η παιδική δουλεία, η αδικία, η εργασιακή εκμετάλλευση, η σεξουαλική εκμετάλλευση, οι δικτατορίες, οι ολιγαρχίες, τα ψέματα, τα ψυχολογικά προβλήματα, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, ο φόβος για το μέλλον, η απελπισία και όλα τα δεινά, είναι αποτελέσματα πρωτίστως της επιβολής της κυριαρχίας των διεστραμμένων σε όλο το φάσμα της ζωής μας, και δευτερευόντως συνεχίζουν και συμβαίνουν χάρη στην δική μας ανοχή και απάθεια σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας.

Ο επαναστάτης εξεγείρεται ενάντια σε οτιδήποτε θεωρεί παράνομο, απατηλό ή ιερόσυλο. Ο επαναστάτης είναι ο ίδιος ο νόμος του. Αυτό είναι που τον ξεχωρίζει. Το δεύτερο διακριτικό του στοιχείο είναι η βούληση του να εμπλακεί σε αγώνα, ακόμα και όταν δεν υπάρχει ελπίδα επιτυχίας…

Όλοι οι λαοί έχουν την ιστορία τους, και τα επιτεύγματα τους. Θετικά ή αρνητικά. Υπάρχουν εποχές που οι λαοί συμβιώνουν με άλλους ειρηνικά σε ένα κοινό πολιτισμικό περιβάλλον. Όταν οι λαοί καταλάβουν πως ο εχθρός τους, είναι ο καθημερινός εκμεταλλευτής που βασίζεται στην νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική, τότε θα αντισταθούν άμεσα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ