Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Δημοτικό Συμβούλιο – «Ποδαρικό» με σκηνές «απείρου κάλλους» (βίντεο)

 

Κωμικοτραγικές καταστάσεις και επικίνδυνοι εκτροχιασμοί διάνθησαν το ποδαρικό του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρώτη συνεδρίαση του 2019.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την καθιερωμένη κοπή της πίτας και τυχερό τον Γιώργο Μιχαηλίδη.

Τα πρώτα γέλια ξέσπασαν όταν ο κ, Βοργιατζίδης ευχήθηκε «έντιμο αγώνα» εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου.

Λίγο αργότερα ήρθαν οι πρώτες αποδείξεις περί «εντιμότητας του αγώνα» όταν, μετά από σχετική ερώτηση δημοτικού συμβούλου, πούλησε ειρωνεία για την γνωστή καταγγελία ότι ανήμερα των Θεοφανίων ζήτησε από μαγαζάτορα (και υποψήφιο στον συνδυασμό του)  να «πετάξει έξω από το μαγαζί» άνθρωπο των ΜΜΕ, ο οποίος υπέπεσε στο «αδίκημα να πει ότι ο Δήμος απέτυχε στην αντιμετώπιση των συνεπειών των έντονων καιρικών φαινομένων!!!

Αμφισβήτησε ευθέως και με προσβλητικό τρόπο τον καταγγέλλοντα, με ειρωνικά «γελάκια», αλλά (οχι όπως έκανε και με την περίπτωση Γαϊτάνου-Βουδούρη) αυτη τη φορά διέψευσε το γεγονός…

Πουλώντας «υφάκι» κάλεσε τον κ. Μελιόπουλο να καταφύγει στη δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο του…. Η καθεστωτική νοοτροπία σε όλο της το μεγαλείο…

Μάλιστα ο συγκεκριμένος έγινε στόχος και νέας επίθεσης λίγο αργότερα, από άλλο δημοτικό σύμβουλο – της συμπολίτευσης πάντα - σε μια επίδειξη «μαχαλοτσαμπουκά»…

Ακολούθησε νέα επιχείρηση διάψευσης δια της συγχύσεως, αφού, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με μήνυση σε βάρος του, ο δήμαρχος είπε ότι ο πρώην εργολάβος της γέφυρας Κούσιου θέλει να βγάλει λεφτά με αγωγές!!!

Όμως η μήνυση που κατατέθηκε δεν αφορά οικονομικές απαιτήσεις, αλλά αποδίδει ποινικές ευθύνες!!!

Βλέπε σχετικά: Βέροια: Μήνυση κατά του δημάρχου και παντός υπευθύνου για «παραπλάνηση των αρχών» - Νέα τροπή στην υπόθεση της γέφυρας Κούσιου

Όμως το εντυπωσιακό και ουσιώδες όλων είναι ότι απαντώνας ο κ. Βοργιατζίδης, παραδέχτηκε ότι απο το 2012 έληξε η μελέτη περιβαλλοντικών όρων ("το ήξερε ο εργολάβος ότι έληξαν οι περιβαλλοντικοί όροι") κάτι που σημαίνει πως ό,τι έγινε μετά το 2012, έγινε χωρίς άδεια!!!! Κάτι το οποίο σε παλιότερη συνεδρίαση, αρνήθηκαν με "ιερή αγανάκτηση" οι "αρμόδιοι"!!!

Την ερώτηση έκανε ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Γουλτίδης ο οποίος κατακλύστηκε από ερωτήσεις από πλευράς συμπολίτευσης, να πει τις πηγές της ενημέρωσής του… (!!!)

(Είναι γνωστό ότι μετά την αποκάλυψη του Verianet για τη συγκεκριμένη μήνυση, υπήρξαν απειλητικά τηλεφωνήματα εκφοβισμού σε πολίτες, ως … υπόπτους για τη….διαρροή!!! Ενδεικτικό του πανικού που διακατέχει το «παρεάκι» του φερόμενου «δημάρχου», υπό το βάρος διαφόρων υποθέσεων)

Στην «ευχάριστη ατμόσφαιρα» του «ποδαρικού» στην πρώτη συνεδρίαση του 2019 ήρθε η κορύφωση δια του «μανταμ» και άλλων συναφών, από τον κ. Διαμάντη προς την κ. Ελευθεριάδου, επειδή ο πρώτος ενοχλήθηκε από μια χειρονομία που έκανε η σύμβουλος της αντιπολίτευσης.

Στη διένεξη ενεπλάκη απευθυνόμενη προς την κ. Ελευθεριάδου και η παρακαθήμενη κ. Γαϊτάνου, η ένταση γενικεύτηκε και ο πρόεδρος    του σώματος αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Μετά από μια 15λεπτη διακοπή στην οποία δοξάστηκαν τα πάσης φύσεως «πηγαδάκια», η διαδικασία ξεκίνησε και πάλι, προσφέροντας λίγο αργότερα νέες στιγμές ιλαροτραγωδίας, όταν θίχτηκε το γνωστό ζήτημα της κομμένης παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ.

Εκεί ο παριστάμενος πρόεδρός του, πιθανόν εκρίθη «ανεπαρκής» για να τοποθετηθεί επί του θέματος και παρουσία του, ανέλαβε να δώσει εξηγήσεις το «ελέω Χαρούλας», «κατά παραχώρηση μέλος» του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ!!!!

Οι επικίνδυνες αστειότητες συνεχίστηκαν και κατά τη συζήτηση του 1ο θέματος της ημερήσιας διάταξης, κατά την οποία ο «εισηγητής», επικεφαλής της μονομελούς παράταξης του δημοτικού συμβουλίου, «εν τη ρύμη του λόγου» άφησε να διαφανεί το μιντιακό παρασκήνιο της όψιμης ευαισθησίας…

Άλλωστε και οι ίδιοι οι «ενδιαφερόμενοι» τόνισαν ότι το ζήτημα με το Βλαχογιάννειο Μουσείο με την ιδιωτική συλλογή που λειτουργεί στον πρώτο όροφο, χρονολογείται εδώ και 7 χρόνια. Μετά από την επίσκεψη σ’ αυτό δεκάδων σχολείων της περιοχής και χιλιάδων επισκεπτών, «ανακάλυψαν» ότι κάτι δεν πάει καλά με τις απόψεις του «ιστορικού συλλέκτη».

'Ολως συμπτωματικά, όλα αυτά έγιναν σε μια περίοδο προεκλογικών ζυμώσεων - συγκεκριμένης μάλιστα επιδίωξης - όπου μια στοχευμένη συνθηματολογία είναι σημαντικότερη από την ουσία.

(Θα υπάρξει ιδιαίτερη και πολύ….αποκαλυπτική αναφορά σε αυτή την «σκοτεινή» ιστορία, σε χωριστό άρθρο… Μια ιστορία στην οποία ανακάλυψαν «πεδίο δόξης λαμπρον» οι «κολαούζοι» του προηγούμενου «δημοτικού καθεστώτος οι οποίοι συνεχίζουν να λειτουργούν ως παραδιοικητικό παρασκήνιο….)

Τελικά αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση για συγκρότηση και λειτουργία επιστημονικής επιτροπής που θα εποπτεύει τη λειτουργία του Μουσείου.

Ένταση υπήρξε και στο 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε αίτημα του ΤΟΕΒ Βέροιας για «κατ’ αρχήν δωρεάν παραχώρηση κατά κυριότητα τμήματος αγροτεμαχίου» που ανήκει στην ΤΚ Πατρίδας.

Στο θέμα αυτό αντέδρασε έντονα ο κ. Καγκελίδης με συνέπεια να παρθεί μόνο κατ’ αρχάς απόφαση με τον όρο να αποφασίσει ο ΤΟΕΒ για τα ανταποδοτικά οφέλη που προτίθεται να παραχωρήσει σε περίπτωση που ικανοποιηθεί το αίτημά του.

Όλη η συνεδρίαση, χωρίς σκόπιμη «κοπτοραπτική» και αποσπασματικότητα, χωρίς μοντάζ κατόπιν «εντολών άνωθεν», στα βίντεο που ακολουθούν:

Βέροια - Δημοτικό συμβούλιο - προ ημερήσιας διάταξης 21/1/2019

 

Βέροια - Δημοτικό συμβούλιο - τακτικά θέματα 21/1/2019

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ