Βέροια: Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας - Τα θέματα που συζητήθηκαν (βίντεο)

 

Στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου στο Μακροχώρι, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (23/1) η Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας μετά από κάλεσμα που απηύθυνε το προσωρινό Δ.Σ.

Στην κατάμεστη αίθουσα συζητήθηκαν τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, ακούστηκαν προτάσεις, και τονίστηκαν τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν όσον αφορά τις προοπτικές και το μέλλον του ροδάκινου και του νεκταρινιού, καθώς και τις άδικες αποζημιώσεις.

Μιλώντας στην κάμερα του Verianet, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας Χρήστος Βοργιάδης επεσήμανε πως το επάγγελμα των αγροτών σε λίγο δεν θα έχει μέλλον, δήλωσε πως είναι κατά της διαμαρτυρίας με κλείσιμο των δρόμων καθώς μέχρι στιγμής αυτή η τακτική δεν έχει αποφέρει αποτελέσματα, και σημείωσε πως ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας είναι ανοιχτός στο να συνεργαστεί και με άλλους συλλόγους.

 

Χρήστος Βοργιάδης - πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας 23/1/2019


Τα θέματα της συνέλευσης ήταν: 
Η Συνδεδεμένη ενίσχυση στο ροδάκινο και νεκταρίνι (χωρίς προϋποθέσεις) όπως συμβαίνει στα μήλα (47,7 ευρώ/στρέμμα), πορτοκάλια (62 ευρώ/στρέμμα), βιομηχανική τομάτα (67,3 ευρώ/στρέμμα), βαμβάκι (73 ευρώ/στρέμμα).
Η θέσπιση κατώτατης τιμής στο ροδάκινο και να δοθεί τέλος στις ανοιχτές τιμές.
Η μείωση του κόστους παραγωγής.
Η εφαρμογή επιδοτούμενου προγράμματος μέσω ΟΑΕΔ για τους εργάτες γης.
Το Ρώσικο εμπάργκο, Deminimis και οι αλλαγές στον κανονισμό του ΕΛΓΑ.
Ο κρατικός ελεγκτικός μηχανισμός για τον έλεγχο τον οικονομικών των συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, η εγγραφή νέων μελών και τέλος η εκλογή και ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ