Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Ημαθία: Συγκεντρώνονται οι αγρότες στον κόμβο της Κουλούρας - "Δεν πάει άλλο" δηλώνουν με αγανάκτηση (βίντεο)

 

Από το πρωί της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου αγροτικά μηχανήματα συγκεντρώνονται στον κόμβο της Κουλούρας στο πλαίσιο των πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες αριθμός τρακτέρ έχει παραταχθεί δίπλα στην Εγνατία ενώ συνεχίζεται η άφιξη και άλλων αγροτικών μηχανημάτων.

Όπως δηλώνουν είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν και να κλιμακώσουν την διαμαρτυρία τους καθώς προβλήματα του κλάδου έχουν φτάσει σε σημείο που οι αγρότες νιώθουν ότι οδεύουν προς εξόντωση.

Τα κύρια ζητήματα που θέτουν αφορούν τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, την φορολογία η οποία είναι άδικη και εξοντωτική και τις τιμές των αγροεφοδίων οι οποίες πλέον με την κατάσταση που υπάρχει στην τελική τιμή του προϊόντος καθιστούν την παραγωγή σχεδόν απαγορευτική.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ένας αγρότης, σε όλες τις περιοχές της Ημαθίας υπάρχουν εκτάσεις ακαλλιέργητες πλέον τις οποίες οι ιδιοκτήτες τους, τις παραχωρούν δωρεάν αλλά κρίνεται ασύμφορη η καλλιέργειά τους καθώς όσοι έχουν παραμείνει στον αγροτικό κλάδο, χρόνο με το χρόνο, βουλιάζουν στα χρέη, αντί να αποκομίζουν ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές εισόδημα.

 

Ημαθία - Κουλούρα αγρότες κινητοποιήσεις 28/1/2019

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ