Βέροια: Βραδιά «Βασίλισσας του Βορρά» - Τσιρέλας, Μπλατσιώτης, Φιλιππίδης και Αποστολίδης τιμήθηκαν στην εκδήλωση της πίτας των παλαιμάχων (βίντεο)

 

Και φέτος οι παλαίμαχοι της «Βασίλισσας» συναντήθηκαν και πάλι στην κοπή της πίτας του Συλλόγου…

Και φέτος η αίθουσα γέμισε από αιώνιους έφηβους, από τους ζωντανούς θρύλους του Βεροιώτικου ποδοσφαίρου, αυτούς που «ανάγκασαν» όλη τη φίλαθλη Ελλάδα να παραδεχτεί ότι: «Αυτή είναι η Βασίλισσα του Βορρά»!!!

Για τις πικρές απουσίες η παντοτινή θύμηση είναι η απόλυτη τιμή.

Για τους ζωντανούς θρύλους μια ακόμη συνάντηση γεμάτη συγκινήσεις, αναμνήσεις και δίκαιη περηφάνεια….

Για εκείνα τα χωριατόπαιδα που πριν μισό αιώνα και βάλε έπαιζαν αυτό που λέμε σήμερα «μοντέρνο ποδόσφαιρο», τα χωριατόπαιδα που γονάτιζαν τους γίγαντες του ποδοσφαίρου….

Στη αίθουσα της Εληάς η εκδήλωση ήταν  πανέμορφη, όπως και κάθε εκδήλωση των παλαιμάχων… Μια βραδιά για όσους έχουν την «αρετή» να νιώθουν την αξία του χρόνου που περνάει γεμάτος με «παράσημα»….

Τρεις φυσιογνωμίες του Βεροιώτικου ποδοσφαίρου και ένας άνθρωπος που πήρε στην πλάτη του την τελευταία προσπάθεια, τιμήθηκαν στην όμορφη εκδήλωση.

Ο Νίκος Τσιρέλας,  ένας παίκτης-βράχος που έπαιζε με την ίδια επιτυχία από πλάγιος και κεντρικός αμυντικός μέχρι καθαρόαιμος επιθετικός που ήταν και η φυσική του θέση.

Ο «πιστός στρατιώτης» Χάρης Μπλατσιώτης, ο πορτιέρο που έμεινε στη σκιά του αείμνηστου Γιώργου Μασάδη, αλλά ήταν πάντα ετοιμοπόλεμος να καθίσει με αυταπάρνηση κάτω από τα δοκάρια. Πιστός στρατιώτης όποτε τον καλούσε τον καθήκον.

Ο Δάνος Φιλιππίδης, ένας άνθρωπος που όταν τα γήπεδα μετατρέπονταν σε αρένες και οι κερκίδες σε πεδίο μάχης, αυτός είχε το ρομαντισμό να μιλήσει για «φίλαθλο πνεύμα και ήθος» και να πρωτοστατήσει στη διοργάνωση πανελλήνιων συνεδρίων κατά της βίας!!!!

Και τέλος ο Στέφανος Αποστολίδης.  Αθόρυβος, πετυχημένος, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, σεμνός, ανιδιοτελής και άνθρωπος της προσφοράς. Μαζί με ένα επιτελείο επιχειρηματιών και με τον Γιώργο Μπίκα να βάζει γερές πλάτες, τραβήξανε τη Βέροια από το γκρεμό κι την επαναφέρανε στο ποδοσφαιρικό στερέωμα με βάσιμες φιλοδοξίες να ξαναβρεί και πάλι το δρόμο των επιτυχιών.

Τη βραδιά παρουσίασε ο Κώστας Μπλιάτκας, ενώ τον αρχικό χαιρετισμό έκανε ο πρόεδρος των παλαίμαχων, Τάκης Παπατζίκος

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρολίδης

Φωτο - αρχείο: Σοφία Βέϊου


Βέροια - Η πίτα των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Βασίλισσας 28/1/2019

 

Για να δείτε φωτογραφίες, πατήστε πάνω στην εικόνα:

Βέροια: Ετήσιος χορός παλαιμάχων ποδοσφαιριστών 28/1/2019

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ