Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Η Δώρα Μπαλτατζίδου για το Μακεδονικό: Η πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου επισημοποίησε την μεγαλύτερη απάτη του 20ου αιώνα

 

Τοποθέτηση της Δώρας Μπαλτατζίδου για το Μακεδονικό ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου:

 

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
αγαπητοί συνάδελφοι,
αξιότιμοι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης,
κυρίες και κύριοι,

Με μεγάλη λύπη παρακολούθησα την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, παρά την αντίθετη γνώμη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και τα μεγάλα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες πόλεις.

Πιστεύω ότι η γειτονική χώρα δεν έχει καμία ιστορική αξίωση επί του ονόματος ή της ιστορίας της Μακεδονίας. Δημιουργήθηκε, ως ομόσπονδο κράτος, το 1944 μετά από πρωτοβουλία του Τίτο και εξαρχής είχε αλυτρωτικές διαθέσεις. Ένας από τους στόχους ήταν και παραμένει η ενσωμάτωση της ελληνικής Μακεδονίας σε αυτό το μόρφωμα.

Προκειμένου να δημιουργηθεί το κράτος αυτό απαραίτητη ήταν η κατασκευή μιας γραπτής γλώσσας, της λεγόμενης «μακεδονικής», η οποία πουθενά δεν μαρτυράτε στις πηγές. Δημιουργήθηκε από το μηδέν το 1944.

Απαραίτητη όμως ‘ήταν και η κατασκευή μιας ισχυρής ταυτότητας. Γι΄ αυτό τον λόγο επιλέχθηκε να πάρουν ένα μεγάλο τμήμα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και ένα εξίσου μεγάλο κομμάτι της μεσαιωνικής και νεότερης βουλγαρικής και να το παρουσιάσουν ως ξεχωριστή, υποτιθέμενη μακεδονική ιστορία.

Τις μυθοπλασίες αυτές ψήφισε το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τις αναγνώρισε ως ιστορική πραγματικότητα. Η ιστορική όμως  Μακεδονία δεν έχει καμία σχέση με τους σημερινούς σλάβους και Αλβανούς κατοίκους της γειτονικής μας χώρας.

Θεωρώ ότι η παραχώρηση του ονόματος, της ταυτότητας και της γλώσσας ανοίγει την πόρτα σε διάφορους καιροσκόπους, προκειμένου να δημιουργήσουν εντάσεις στην ελληνική Μακεδονία.

Δυστυχώς η Συμφωνία αυτή διαγράφει επίσης, όλα όσα προσέφεραν για την ελληνική Μακεδονία χιλιάδες Έλληνες, γηγενείς Μακεδόνες και μη.

Λυπάμαι γιατί η πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εν γνώσει της, επισημοποίησε την μεγαλύτερη απάτη του 20ου αιώνα. Προσωπικά αποδοκιμάζω την απόφαση αυτή και καλώ σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να πράξει το ίδιο.

Σας ευχαριστώ.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ