Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Με το «μαγικό 151» επανέρχεται η κυβέρνηση στη Βουλή

 

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις καθώς με επιστολές τους στο Προεδρείο της Βουλής οι έξι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ζητούν να προσμετρούνται στην κυβερνητική πλειοψηφία στα υπό ψήφιση νομοσχέδια.

Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση θα κατέχει de facto - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - κανονική κυβερνητική πλειοψηφία 151 βουλευτών για την ψήφιση των επόμενων κρίσιμων νομοσχεδιών.

Με αυτόν τον τρόπο, μπαίνει τέλος στην αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί όσον αφορά τις τρέχουσες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Δηλαδή, οι 6 ανεξάρτητοι βουλευτές δεν εντάσσονται τυπικά στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η ψήφος τους "προσμετράται" και το κυβερνητικό έργο συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Σχετικές επιστολές έστειλαν οι: Ελ. Κοντουρά, Β. Κόκκαλης, Κ. Ζουράρις, Θ. Παπαχριστόπουλος, Κ. Παπακώστα και Σπ. Δανέλλης.

Λίγο αργότερα, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου κάνουν λόγο πως κατέρρευσαν το αφηγήματα περί κυβέρνησης κουρελού, αιτιάσεις της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα.

"Και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, δήλωσαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι η ψήφος τους θα καταμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ", συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Η ημέρα ξεκίνησε με ιδιαίτερη νευρικότητα όταν με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να μην προχωρήσει σε αλλαγές στους κανονισμούς της Βουλής αναφορικά με τις ΚΟ και τις ιδιότητες αυτών.

 

 

www.sofokleousin.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ