Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: «Εδώ αποφασίζουμε εμείς»!!! – Σοβαρές καταγγελίες για «καθεστωτική νοοτροπία» σε ΔΗΠΕΘΕ και Δήμο (βίντεο)

 

Σοβαρότατες καταγγελίες έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας σε συνέντευξη τύπου σχετικά με τις διαδικασίες πρόσληψης καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας.

Τη συνέντευξη τύπου έδωσαν τρία μέλη του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Γουλτίδης και Δημήτρης Τραπεζανλής και ο πρόεδρος του «Προμηθέα», Διονύσης Καρολίδης.

Όπως τονίστηκε, σκοπός της συνέντευξης τύπου ήταν η ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα όσα συμβαίνουν, αλλά και για να διαχωρίσουν τη θέση τους από κάθε πολιτική, αλλά και αστική και ενδεχομένως, ποινική ευθύνη.

Αρχική γενική τοποθέτηση έκανε ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Γουλτίδης, ενώ αναλυτικά στα γεγονότα αναφέρθηκε ο Διονύσης Καρολίδης.

Ο κ. Καρολίδης μίλησε παρουσιάζοντας τα έγγραφα της αλληλογραφίας, αλλά και παραθέτοντας τα γεγονότα με χρονολογική σειρά, παρουσίασε μια εικόνα απίστευτης προχειρότητας και επικίνδυνης «καθεστωτικής» νοοτροπίας.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο όπου παρουσιάζεται ολόκληρη η τοποθέτησή του, ο ομιλητής αναφέρει μοναδικές καταστάσεις κατά τις οποίες σε κρίσιμες συνεδριάσεις δεν κρατήθηκαν πρακτικά, τους δόθηκε κείμενο πρακτικών προς υπογραφή με ημερομηνία που δεν έγινε συνεδρίαση και ζητήθηκε η πρόοδος της διαδικασίας κατά παραβίαση των κανόνων της ίδιας της προκήρυξης του ΔΗΠΕΘΕ!!!

Μεταξύ άλλων ζητήθηκε επιτακτικά να έχουν δικαίωμα βαθμολόγησης της συνέντευξης των υποψηφίων, μέλη του ΔΣ που την ημέρα των συνεντεύξεων δεν ήταν παρόντα (!!!) και θα προέβαιναν στην βαθμολόγησης κατόπιν…. ενημέρωσης από τον πρόεδρο!!!!!

Η υπόθεση του καλλιτεχνικού διευθυντή έχει βαλτώσει και ως υπευθύνους γι’ αυτό ο κ. Γουλτίδης είπε ότι είναι η «καθεστωτική νοοτροπία» που διέπει τις αντιλήψεις της διοίκησης του Δήμου Βέροιας που στην προκειμένη περίπτωση διατυπώνεται με το: «Εδώ αποφασίζουμε εμείς»!!!!

Όπως είπε, ένα από τα «επεισόδια» αυτής της κατάστασης είναι η άρνηση του Δημάρχου να δεχτεί τα μέλη του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ για να συζητήσουν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ένα από το κύρια ζητήματα είναι το γεγονός ότι το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας στερείται δικής του αίθουσας θεάτρου, κάτι που αποτελεί απαράβατο όρο για να μπορεί να συμμετέχει σε προγραμματικές συμβάσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Δείτε όλη την τοποθέτηση των κ.κ. Γουλτίδη και Καρολίδη στο βίντεο:

Βέροια - συνέντευξη τύπου γιά ΔΗΠΕΘΕ - πρόσληψη καλλιτεχικού διευθυντή 4/2/2018

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ