Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Τι δεν κατάλαβες;

 

Δεν ξέρω ποιο ακριβώς θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών – αν και το…ψυχανεμίζομαι – αλλά όπως φαίνεται μέχρι τέλη Μαΐου δεν πρόκειται να πλήξουμε…

Ξεκινήσαμε από τον Φλεβάρη, πριν την Τσικνοπέμπτη, όπερ σημαίνει ότι θα περάσουμε σε προεκλογικό κλίμα όλες τις απόκριες, δηλαδή την περίοδο του καρναβαλιού…

Παρακαλώ θερμά να μην μειδιάτε πονηρά, δεν υπάρχει ουδεμία συνοχή και συνάφεια μεταξύ των δύο αυτών γεγονότων, δηλαδή της προεκλογικής και της καρναβαλικής περιόδου. Έτσι και αντιληφθώ και τον παραμικρό υπαινιγμό, σαν δημοκράτης που είμαι, θα κάνω μηνύσεις!!!!

Έτσι δεν κάνουν κάτι δημοκράτες και κάτι στρουμπουλές σοσιαλίστριες;

Με το Μάιο που φτάνει (θα φτάσει κάποτε….) «εμπρός βήμα ταχύ, να τον προϋπαντήσουμε παιδιά», όχι «στην εξοχή» που λέει ο ποιητής, αλλά κατ’ εξαίρεση φέτος, στις κάλπες.

Κι επειδή ο Μάιος είναι μήνας εκλογών, οι μήνες που προηγούνται είναι προεκλογικοί μήνες, άρα ΘΑ-Φεβρουάριος, ΘΑ-Μάρτιος (γράφεται και ΘΑΜΑ-ρτιος) και ΘΑ-Απρίλιος ή Θαπρίλιος χάριν συντομίας.

Τις ημέρες αυτές κατά μία συμπαντική συνωμοσία, άπαντες οι τυμβωρύχοι της πολιτικής ανακαλύπτουν σχέδια και ιδέες και οράματα και μελέτες και κονδύλια και πιστώσεις και ό,τι άλλο χρειάζεται για να γίνει ο Δήμος Βέροιας και η Ημαθία, κάτι περίπου σαν παράδεισος.

Μάλιστα μερικοί – μερικοί αν δεν φοβόντουσαν μην πέσει φωτιά και τους κάψει, θα τάζανε μέχρι και «ουρί* του παραδείσου» για να καλοπερνάνε οι μερακλήδες…

Και επειδή, πέραν του ό,τι τα ουρί αφορούν την κατόπιν αποδημήσεως επιβράβευσιν, θα ήτο «βλάσφημον» να υπόσχεσαι ευεργετήματα που απαντώνται εις τους κήπους του Αλάχ, υπάρχουν τόσο και τόσα που μπορείς να τάξεις για την εγκόσμια και φυσική ζωή και μάλιστα με «επιταγή ημέρας»!!!! Οσονούπω!!!!

Μάιο ψηφίζεις, από Ιούνιο να περιμένεις, από μέρα σε μέρα θα στο φέρει ο ντελιβεράς στο σπίτι…

Ό,τι ζητήσει ο καθένας, ό,τι θέλει ο καθένας, ό,τι προτείνει ο καθένας!!! «Ναι! Σε όλα, Ναι!!! Σε όλους»!!!!

Εγώ πάλι που τα βλέπω όλα αυτά, γιατί νομίζω ότι κάτι μου θυμίζουν;

Κάτι σαν έγχρωμο  «Ζήκο» μου θυμίζουν όλα αυτά…. Σε μια παρδαλή εποχή όπου όλα είναι «φαίνεσθαι»…

Κάτι από το παρελθόν μου θυμίζουν… Το ασπρόμαυρο παρελθόν της αφίσας, του φίλμ στη φωτογραφική, του χειρόγραφου, του γραμματόσημμου, άντε βαριά του φαξ που για την εποχή του έφερε επανάσταση στην επικοινωνία.

Ατέλειωτες υποσχέσεις, χαμογελαστές φωτογραφίες, μαχητικές συγκεντρώσεις, προεκλογικά «νταλαβέρια» «σωτήρες» και πολλά υποσχόμενοι και υποσχόμενες καρικατούρες όπως αποδείχτηκαν, κάποιοι και κάποιες από τους οποίους και τις οποίες, «περάσανε καλά» (όπως λέει το παραμύθι) και γι’ αυτό συνεχίσανε και συνεχίζουν να μας ταΐζουν παραμύθι…

Τι δεν κατάλαβες;

Θα το καταλάβεις και πάλι, όπως πάντα, μετά τις εκλογές… Και πάλι, όπως πάντα, όταν θα είναι και πάλι αργά…

Δ. Καρ


*όμορφες κοπέλες που περιμένουν στον Παράδεισο τους πιστούς μουσουλμάνους


 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ