Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Προανάκριση για το μνημείο Βαρώτσου – Καταγγελία σε βάρος της τέως και του νυν δημάρχου

 

Δικαστική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με το «μνημείο Βαρώτσου» και τα όσα – πρωτοφανή – συνέβησαν στην υπόθεση αυτή.

Η προανάκριση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη μετά από καταγγελία σε βάρος της τέως και του νυν δημάρχου Βέροιας και δύο αντιδημάρχων.

Η υπόθεση συμπληρώνει ήδη δέκα χρόνια από το ξεκίνημά της, το 2009 όταν ο τότε δήμαρχος Βέροιας, κ. Ουσουλτζόγλου, στο πλαίσιο της ανάπλασης της πλατείας Ωρολογίου αποφάσισε την απομάκρυνση του μνημείου Καλεβρά και την εγκατάσταση ενός άλλου μνημείου πεσόντων.

Παρ’ όλο που η σχετική απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής ( που πάρθηκε κατά πλειοψηφία) απορρίφθηκε από τον ελεγκτή νομιμότητας, η κ. δήμαρχος ανέθεσε την κατασκευή μνημείου στον κ. Βαρώτσο.

Όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή, επειδή δε μπορούσε να πληρωθεί ο κ. Βαρώτσος, έπεισε – μετά από φορτικές πιέσεις όπως λέει ο ίδιος – τον εργολάβο, Ηλία Μπαλή να πληρώσει το μισό ποσό της οφειλής (30.000 ευρώ) στον κ. Βαρώτσο ως ταμειακή διευκόλυνση στο Δήμο Βέροιας.

Μετά όμως ο Δήμος Βέροιας «ξέχασε» την οφειλή προς τον κ. Μπαλή, ο οποίος αφού είδε κι απόειδε, έκανε αγωγή κατά του Δήμου Βέροιας για να πάρει πίσω τα λεφτά του.

Αγωγή έκανε και ο κ. Βαρώτσος για το υπόλοιπο ποσό, δηλαδή τις άλλες 30.000 ευρώ.

Τα ποσά αυτά επιδικάστηκαν στους δικαιούχους και ο Δήμος Βέροιας πλήρωσε – νομιμοτόκως – το συνολικό ποσό συν τις προσαυξήσεις, για ένα έργο που ουδέποτε παρήγγειλε, ουδέποτε ανέθεσε και φυσικά ουδέποτε παρέλαβε.

Για το θέμα αυτό αναφερθήκαμε πολλές φορές με ρεπορτάζ και σχόλια και φυσικά κατά πάγια καθεστωτική συμπεριφορά, η αντιμετώπιση ήταν οι διώξεις σκοπιμότητας που ξεκίνησαν εδώ και 10 χρόνια και συνεχίζονται ανελλιπώς.

Να σημειωθεί ακόμη ότι στην δικαστική διένεξη μεταξύ Δήμου Βέροιας και Βαρώτσου τους αντίδικους τους εκπροσώπησε το ίδιο δικηγορικό γραφείο (!!!!) ειδικού συνεργάτη της τέως δημάρχου Βέροιας.

Σχετικά θέματα:

Βέροια: Νομιμοποίησαν την παρανομία - "Πλυντήριο" στο σκάνδαλο του μνημείου Βαρώτσου

Βέροια: Ακόμη περιμένει (και περιμένουμε) απάντηση για το μνημείο Βαρώτσου

Κάνοντας αναζήτηση στο Verianet θα βρείτε ακόμη μια σειρά δημοσιεύματα για το θέμα αυτό

 

Εδώ βίντεο από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου αποκαλύπτεται η αγωγή του κ. Μπαλή κατά του Δήμου Βέροιας και το απίστευτο παρασκήνιο της υπόθεσης:

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ