Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Άγγελοι, αγγελικούλες, αγγελούδια και αγγελάκια…

 

Δεν συνηθίζω να βάζω στοιχήματα γενικώς και πολύ περισσότερο για πολιτικά ζητήματα. Μια από τις σπάνιες φορές που παραβίασα τη συνήθεια ήταν πριν λίγες μέρες. Και το έκανα γιατί είχα απέναντί μου τόση βεβαιότητα που ξεπερνούσε κάθε όριο πρόκλησης…

«Άμα τη ανακοινώσει» της (υφ)υπουργοποίησης του κ. Τόλκα, γιόμισε ο τόπος «παλικάρια» που απειλούσανε να τα κάνουν όλα λίμπα, «γενναίους» που θα βάζανε τα στήθια τους μπροστά  για να μην περάσει αυτή η πρωτοφανής «εκτροπή», «ήρωες» που ήταν έτοιμοι να θυσιαστούν στο βωμό της ιδεολογικής καθαρότητας και της πολιτικής συνέπειας…

Η κορύφωση ήταν την Κυριακή όταν είχαν ολοκληρωθεί οι διεργασίες και ήταν θέμα ωρών να γίνει το μεγάλο «μπαμ»!!!!

Ομαδικές παραιτήσεις, επιστολές καταγγελίας, ιδεολογικά μανιφέστα και πολλά και διάφορα εξόχως ηρωϊκά…

Αλλά λόγω Σαββατοκύριακου, υποτίθεται ότι οι μπόμπες θα αρχίζανε να σκάνε από το πρωί της Δευτέρας…

Και ήρθε το πρωί της Δευτέρας, κι έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης και μας πρόλαβε το απόβραδο της Τετάρτης και όχι μπόμπα, αλλά ούτε στρακαστρούκα ακούστηκε… Μούγκα στη στρούγκα….

Αντίθετα άρχισαν να «αναφύονται» οι πρώτοι «δοξαστικοί»….

Και σίγουρα δεν ήταν καθόλου τυχαίο το πού ξεπροβάλανε… Πού αρχίσανε τα πρώτα γλειψίματα και οι τεμενάδες…  Στα μιντιακά γιουσουφάκια της «καθοδήγησης»…

Το ότι κέρδισα το στοίχημα δεν έχει καμιά ουσιαστική αξία. Άλλωστε ήταν ένα «στοίχημα» χωρίς υλικό αντίκρισμα.

Στην πραγματικότητα δεν ήταν καν στοίχημα…. Στοίχημα βάζεις για κάτι που είναι αμφίρροπο. Μπορεί να συμβεί η μία εκδοχή, μπορεί να συμβεί και η αντίθετη…

Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρχε άλλη εκδοχή, αλλά μόνο μία….

Όσοι τολμήσανε να πούνε κάτι, σιγά-σιγά χαμηλώσανε την ένταση, η φωνή έγινε ψίθυρος και τα δήθεν «νταηλίκια» μαλάκωσαν και γίνανε κάτι βαρετές και σύντομες «γκρίνιες».

Αγαπητοί μου συντρόφισσες και σύντροφοι, ο εκλεκτός κ. Άγγελος Τόλκας είναι από το απόγευμα της Δευτέρας ο άξιος συνοδοιπόρος στην ιστορική πορεία «πρώτη φορά αριστερά»…

Σαφώς και πρέπει να εγκαταλειφθούν τα αστικά στερεότυπα ευγενείας, επιβάλλεται να λησμονηθεί ο προσφώνηση «κύριε» και από τούδε και στο εξής να αποκαλείται» «σύντροφος Άγγελος»!!!

Εννοείται ότι ο κ. Τόλκας θα έχει δεσπόζοντα ρόλο και άποψη στις επόμενες και κάθε επόμενες διαδικασίες ως κεντρική καθοδηγητική φυσιογνωμία, εκ της θέσεώς του.

Θα είναι κεντρικός ομιλητής σε κομματικές διαδικασίες και πολιτικές εκδηλώσεις όπου θα αναλύει το πρόγραμμα και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα υπερασπίζεται τις κυβερνητικές αποφάσεις για κρίσιμα θέματα, όπως αυτό της συμφωνίας των Πρεσπών και θα υποστηρίζει – όπως οφείλει – τον πρωθυπουργό και τις επιλογές του.

Κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να επιδεικνύει τον οφειλόμενο σεβασμό προς ένα μέλος της κυβέρνησης, όπως είναι ο υφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής.

Η Νομαρχιακή στις συνεδριάσεις της με την παρουσία του υφυπουργού, οφείλει να επιδεικνύει τη δέουσα προσοχή προς τις κατευθύνσεις που θα δίνει ένα κυβερνητικό στέλεχος.

Πρωτίστως το αυτό οφείλουν οι τρεις, θεσμικά υποδιαίστεροι, βουλευτές Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ και ως εκ τούτου, σε κάθε επίσκεψη του υφυπουργού και σε κάθε ομιλία του, οφείλουν να επιδεικνύουν την αρμόζουσα προς το πολιτικά υπερκείμενο πολιτικό στέλεχος, στάση, συμπεριφορά. πνεύμα συνεργασίας και συμπόρευσης !!!

Εννοείται ότι θα ηγηθεί του αγώνα το πλευρό του «συντρόφου» Αντώνη, ώστε να θριαμβεύσει στην κούρσα του για το δημαρχιακό θώκο, «εκπαραθυρώνοντας» τον χθεσινό εκλεκτό, αλλά αντίπαλο πλέον, Βοργιατζίδη. Και φυσικά ο «σύντροφος» Αντώνης θα έχει κάθε λόγο να είναι «βαθιά συγκινημένος»…

Όπως πολύ σωστά έθεσαν διάφοροι «μιντιακοί παρατρεχάμενοι», ο ρόλος της Ημαθίας αναβαθμίζεται, αφού πλέον ο νομός δεν διαθέτει μόνο βουλευτές, αλλά και κοτζάμ υφυπουργό, πράγμα που σημαίνει ότι μπαίνει με άλλες αξιώσεις στο παιχνίδι της εξουσίας!!! Και φυσικά ανοίγονται άλλοι ελπιδοφόροι ορίζοντες, αφού ο υφυπουργός, στην πρώτη του κιολας συνέντευξη στην Έλλη Σταη, δεν λησμόνησε τον τόπο του, αντίθετα έκλεισε την συνέντευξή του υπογραμμίζοντας ότι θα στηρίξει την Ημαθία.

Έχοντας υπ’ όψη όλα αυτά, εντελώς απλά και φυσιολογικά υπήρξα νικητής του στοιχήματος, στοιχηματίζοντας ότι απ’ όλους όσους το παίζανε αγανακτισμένοι, ήρωες, γενναίοι κι έτοιμοι να τα κάνουν όλα λίμπα, στο τέλος ούτε ένας δε θα βγάλει «κιχ, θα κάνουν όλοι το «κορόϊδο», θα το καταπιούνε και αυτό, όπως και πολλά άλλα, για ένα και μοναδικό λόγο.

Ο λόγος ήταν αυτό που μου είπε με πάσα ειλικρίνεια κορυφαίο στέλεχος: «Εκείνο που έχει σημασία είναι να είμαστε στην εξουσία»!!!!

Γι’ αυτό αδέρφια, όσοι κάποια στιγμή πήγατε να το παίξετε «επαναστάτες», να θυμάστε τον παράδεισο…

Όχι τον μεταφυσικό Παράδεισο, αλλά τον παράδεισο της εξουσίας… Θα είναι γεμάτος από άγγελους, αγγελικούλες, αγγελούδια και αγγελάκια…

Σσσσσσσσσσσσσσσσς….. Και μην ακούσω τσιμουδιά… Ο υπουργός θα μιλήσει όσο θέλει…

Δ. Καρολίδης

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ