Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Επιστολή – διευκρίνηση του κ. Τόλκα για δημοσίευση μας

 

Λάβαμε από το Γραφείο Τύπου του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Άγγελού Τόλκα την παρακάτω επιστολή – ανακοίνωση την οποία και δημοσιεύουμε.

 

"Σε συνέχεια σημερινής σας δημοσίευσης σχετικά με το ζήτημα προμήθειας επίπλων για το γραφείου του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και τα γραφεία συνεργατών, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:
 
- Σας στέλνουμε εκ νέου την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς και το έγγραφο της απόφασης από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, από το οποίο σαφώς προκύπτει ότι το συνολικό ποσό της δαπάνης είναι 10.416€ και όχι 100.000€ όπως εκ παραδρομής, είμαστε σίγουροι μη εμπρόθετης, σημειώνετε στο δημοσίευμά σας.

-Η σχετική δαπάνη αφορά όχι μόνο στην υποδομή γραφείου του Υφυπουργού αλλά και των γραφείων του συνόλου των συνεργατών.

-Η σχετική υποδομή είναι και θα παραμείνει ιδιοκτησία του Υπουργείου και θα αξιοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και μετά από τη λήξη της θητείας του κ. Τόλκα.

-Ο σχετικός εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά τη θητεία της προηγούμενης Διοίκησης αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο του Υπ. Εσωτερικών, το οποίο τότε διέθετε την καθ' ύλην αρμοδιότητα της Μετανάστευσης, ως εκ τούτου μετά τη λήξη της θητείας, επεστράφη και πάλι στο Υπ. Εσωτερικών.

-Για την ορθή ενημέρωση του κοινού και για την αποφυγή δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων και τη διασπορά αναληθών στοιχείων ζητούμε τη διόρθωση από την πλευρά σας των στοιχείων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
 
Σε κάθε περίπτωση ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αντιλαμβάνεται το σημαντικό ρόλο, την ακηδεμόνευτη ανεξαρτησία και τη συμβολή στη δημοκρατία των τοπικών μέσων ενημέρωσης όπως το verianet.gr για την αντικειμενική και ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών. Ωστόσο αδιαπραγμάτευτες αρχές του είναι η διαφάνεια και η αξιοπρέπεια, αρχές οι οποίες προφανώς εθίγησαν διά της άδολης παραδρομής στην οποία υποπέσατε με το δημοσίευμά σας.
 
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση βρισκόμαστε στη διάθεσή σας.
 
 

"Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που προκαλούν εντυπώσεις σχετικά με την προμήθεια επίπλων για το γραφείο Υφυπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Άγγελου Τόλκα, διευκρινίζονται τα εξής:

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του Υφυπουργού, δεν υπήρχαν χώροι εργασίας και υποδομή γραφείων για το σύνολο των συνεργατών, των υπηρεσιακών παραγόντων και του ίδιου.Η σχετική προμήθεια δεν αφορά σε αντικατάσταση υφιστάμενων επίπλων, όπου δεν θα υπήρχε και σχετική ανάγκη, αλλά για την εξαρχής διαμόρφωση του συνόλου των απαιτούμενων υποδομώνγραφείων.

Ο χώρος που προβλέπεται για τη στέγαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι το κτίριο Κεράνη επί της Λεωφόρου Θηβών και δεν υπήρχε η σχετική υλικοτεχνική υποδομή παρά μόνο άδειοι χώροι. 

Όπως προκύπτει και από το σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα του Υφυπουργού το οποίο περιγράφει μόνο τον απαιτούμενο εξοπλισμό χωρίς καμία απαίτηση κόστους ή περιγραφή επίπλων, πρόκειται για καθόλα νόμιμη και εγκεκριμένη δαπάνη, την οποία έφεραν εις πέρας τααρμόδια Τμήματα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μέσα από κάθε νόμιμη και τυπική διαδικασία.

Προφανώς και η σχετική υποδομή αποτελεί ιδιοκτησία του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής  και μόνο.

Αποτελεί σημαντική κατάκτηση ο έλεγχος δαπανών στο Δημόσιο μέσω της Διαύγειας την οποίαν και σεβόμαστε απόλυτα. Αλλά απαραίτητη είναι και η πλήρης και αντικειμενική αναπαραγωγή των περιεχομένων της στο δημόσιο λόγο και όχι η δημιουργία εντυπώσεων.

Τα στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. "

 

Με εκτίμηση,

Από το Γραφείο Τύπου

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ