Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Σουβλάκια γαρίδας: Μια γκουρμέ πρόταση που θα εντυπωσιάσει!

 

Υλικά για 4 μερίδες :

800 γρ. γαρίδες

4 ντομάτες

κολοκυθάκια

4 πιπεριές

1 μικρό ματσάκι μαϊντανός

1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

ο χυμός 2 λεμονιών

πιπέρι

undefined

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε το μαϊντανό. Kαθαρίζετε τις γαρίδες και τις βάζετε μαζί με το μαϊντανό, το λάδι, το λεμόνι και το πιπέρι σε ένα σκεύος μέσα στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Kόβετε τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές σε κύβους. Mόλις μαριναριστούν οι γαρίδες, τις περνάτε σε ξυλάκι για σουβλάκια (εναλλάξ με τα λαχανικά). Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ ή στα κάρβουνα.

 

Οι τέλειες γαρίδες με σπαγγέτι!

Υπέροχες, πεντανόστιμες γαρίδες σε λεμονάτη πικάντικη σάλτσα με κρασί και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς με σπαγγέτι έτοιμα σε 30 λ για να τις απολαύσετε στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή (από εδώ) για ένα πιάτο τόσο γρήγορο στη παρασκευή του, τόσο υπέροχο στη γεύση του που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο. Δοκιμάστε το!

 

Υλικά συνταγής

4 κ.σ. βούτυρο (μαργαρίνη νηστίσιμη) κρύο (2 κ.σ.+2 κ.σ. χωριστά)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/2 κ.γ. νιφάδες τσίλι (κόκκινης καυτερής πιπεριάς)
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
αλάτι, πιπέρι
1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
1 λεμονιού το ξύσμα και το χυμό
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
300 γρ. σπαγγέτι Νο. 12 ή 10
1/4 φλ τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το σπαγγέτι σας να βράσει σε κοχλαστό, αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο, κρατάτε 1/2 φλ. από το νερό που το βράσετε και το στραγγίζετε.

Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε τις γαρίδες βγάζοντας με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι τους. Αφαιρείτε το κεφάλι και τα κελύφη αφήνοντας το τελευταίο κέλυφος με την ουρίτσα. Τις αλατίζετε ελαφρώς και τις αφήνετε στην άκρη. 
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, τις 2 κ.σ. βούτυρο με το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθούν ρίχνετε το πολτοποιημένο σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι και ανακατεύετε για 1 λ περίπου ή μέχρι να βγάλουν τη γεύση και το άρωμά τους.

Ρίχνετε το λευκό κρασί, το αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνετε το μείγμα κρασιού να σιγοβράσει για 2-3 λ ή μέχρι να μειωθούν λίγο τα υγρά. Προσθέτετε τις γαρίδες και τις μαγειρεύετε, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για 2-4 λ ανάλογα με το μέγεθός τους. Οι γαρίδες δε θέλουν πολύ μαγείρεμα γιατί θα σφίξουν.

 

www.athensmagazine.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ