Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Πώς να αναζητήσετε μια ταινία χωρίς να γνωρίζετε το όνομα

 

Το σενάριο είναι γνωστό σε όλους μας λίγο-πολύ: Είναι Κυριακή απόγευμα και δεν έχεις τίποτα να κάνεις. Ξέρεις ήδη ότι δεν θέλεις να κάνεις κάτι ιδιαιτέρως παραγωγικό και απλά προτιμάς να χαλαρώσεις στον καναπέ. Έχεις ήδη παίξει ηλεκτρονικά στην κονσόλα ή έχεις μπει στο NoviBet online casino και έτσι αποφασίζεις να δεις μια ταινία. Το πρόβλημα είναι ότι θες να δεις μία συγκεκριμένη ταινία αλλά δεν μπορείς να θυμηθείς το όνομα. Μην απελπίζεσαι! Η εύρεση μιας ταινίας χωρίς να γνωρίζεις το όνομα μπορεί να είναι περίπλοκη, δεδομένου ότι η έβδομη τέχνη έχει δημιουργήσει μια τεράστια ποικιλία πολύ διαφορετικών έργων τέχνης, αλλά σίγουρα δεν είναι αδύνατη. Η κύρια στρατηγική που πρέπει να χρησιμοποιήσεις είναι να επωφεληθείς πλήρως από όλες τις πληροφορίες που θυμάσαι ή γνωρίζεις για την εν λόγω ταινία.

 

1. Πλοκή

Μπορεί να μην θυμάσαι το όνομα μιας ταινίας, αλλά πιθανότατα έχεις μια ιδέα για την πλοκή της. Για παράδειγμα, μπορεί να σου διαφεύγει το όνομα αλλά να θυμάσαι ότι πρόκειται για την ιστορία ενός εξωγήινου, ο οποίος ήρθε στη γη και έκανε παρέα με κάτι παιδάκια. Ναι, καλά κατάλαβες, πρόκειται για τον Ε.Τ.

2. Eίδος, Θέμα, Τόπος & Χρόνος

Επιπλέον, και σε σύνδεση με τα παραπάνω, ένας άλλος τρόπος για να βρεις μια ταινία είναι με αναζήτηση βάση του κινηματογραφικού είδους της (κωμωδία, δράμα ... αν και μπορεί να είναι δύσκολο να καθοριστούν κάποιες ταινίες συγκεκριμένα) ή θέματα ή τον τόπο και τον χρόνο όπου εξελίσσεται η δράση. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι πιο εύκολο να θυμηθείς ότι πρόκειται για μια ταινία, της οποίας η δράση της εξελίσσεται στη Γαλλία, πριν και μετά την έναρξη της Γαλλικής Επανάστασης, για να βρεις τον τίτλο του μιούζικαλ «Οι Άθλιοι».

3. Ονόματα ορισμένων από τους κύριους χαρακτήρες

Ένας άλλος τρόπος για να εντοπίσεις ή να προσπαθήσεις να βρεις μια ταινία είναι να βασίσεις την αναζήτηση σου στο όνομα του κύριου χαρακτήρα. Οι μηχανές αναζήτησης τοποθετούν σε υψηλή θέση τα σωστά ονόματα κατά το φιλτράρισμα των αποτελεσμάτων των κινηματογραφικών έργων. Μπορεί να μην θυμηθείς την ταινία Braveheart, αλλά πιθανότατα θα είναι πολύ πιο εύκολο να την βρεις αν θυμάσαι ότι βασίζεται στον χαρακτήρα του William Wallace. Δεν χρειάζεται να πρόκειται για ένα ιστορικό χαρακτήρα για να είναι εύκολα αναγνωρίσιμη η ταινία: εάν γράψεις Scarlett O'Hara, Simba ή Freddy θα βρεις αντίστοιχα τις ταινίες «Όσα παίρνει ο άνεμος», «Ο Βασιλιάς των λιονταριών» ή «Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες» .

 

 

 

4. Όνομα σκηνοθέτη

Αν ο σκηνοθέτης είναι γνωστός, τότε είναι πολύ πιθανό να θυμάσαι το όνομα του. Peter Jackson, Night Shyamalan, Κουέντιν Ταραντίνο, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Guillermo del Toro και Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι μερικοί από τους πλέον γνωστούς σκηνοθέτες παγκοσμίως. Γνωρίζοντας ποιος είναι ο σκηνοθέτης είναι πολύ εύκολο να βρεις και την ταινία.

5. Όνομα ηθοποιών

Όπως και με το όνομα του σκηνοθέτη, είναι δυνατό να βρεις μια ταινία αν θυμάσαι το όνομα των ηθοποιών που παίζουν σε αυτήν και ειδικά αν τα ονόματα που θυμάσαι ανήκουν στους πρωταγωνιστές. Αν γνωρίζεις το όνομα του ηθοποιού ή της ηθοποιού, μπορείς να αναζητήσεις τους ρόλους που έχει παίξει, ανάμεσα στους οποίους θα βρεις και τη συμμετοχή του/της στην ταινία που σε ενδιαφέρει.

Καλή θέαση λοιπόν!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ