Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Μήνυση για ρατσιστικά σχόλια στη Brigitte Bardot

 

Η Ρεϋνιόν κατέθεσε μήνυση εναντίον της Brigitte Bardot με αφορμή μια επιστολή της που χαρακτηρίστηκε «ρατσιστική» από τις αρχές.

Αφού επισκέφθηκε την Ρεϋνιόν και είδε από κοντά πως μερικοί από τους ντόπιους κατοίκους θυσιάζουν ζώα για τις τελετουργίες τους, η πρώην ηθοποιός και νυν ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων έστειλε στους επικεφαλής του νησιού μια οργισμένη επιστολή, όπου μεταξύ άλλων τους χαρακτηρίζει «αχρείους βαρβάρους». Στην επιστολή της η Brigitte Bardot περιγράφει την Ρεϋνιόν ως «δαιμονικό νησί», επειδή όπως λέει εκεί έγινε μάρτυρας απίστευτης κακοποίησης απέναντι σε σκύλους, γάτες και άλλα ζώα.

Εκείνο όμως που την εξόργισε περισσότερο ήταν ο πληθυσμός των Ταμίλ που ζουν στο νησί, οι οποίοι λέει πως κάνουν ιεροτελεστίες όπου αποκεφαλίζουν κατσίκες και μετά «ρίχνουν τα εντόσθια στη θάλασσα και προσελκύουν καρχαρίες».

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Brigitte Bardot πηγαίνει στα δικαστήρια για ρατσιστικές αναφορές, καθώς στο παρελθόν έχει καταδικαστεί πέντε φορές για τέτοιου είδους σχόλια, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν κατά του Ισλάμ. 

 

www.govastileto.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ