Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια – ΟΛΜΕ: «Διαφωνούμε κάθετα με το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Γ’ Λυκείου» (βίντεο)

 

Την πλήρη διαφωνία της με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας εκφράζει η ΟΛΜΕ.

Το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών μέσης Εκπαίδευσης με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, εκφράζουν την αντίθεσή τους με το σχέδιο του Υπουργείου το οποίο, όπως τονίζεται, βάλλει κατά της δημόσιας, δωρεάν παιδείας, καθώς δρομολογεί μια σειρά «παρενέργειες» τόσο τη μαθητική, όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα και στο ίδιο το σχολείο.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βέροια, ο ταμίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούλχος παρουσίασε τις θέσεις της ΟΛΜΕ, αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του σχεδίου του υπουργείου.

Τον κ. Τσούλχο προλόγισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας, Τάσος Παντζαρτζίδης. Παραβρέθηκαν εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας, πέραν του προέδρου και οι Θόδωρος Κακαγιάννης, Χαρά Αξούριστου, Στέλλα Τσούλιου και Μιχάλης Γιαλουζής.

Αναφερόμενος ο κ. Τσούλχος στο σχέδιο του Υπουργείου είπε μεταξύ άλλων ότι  “το πρόβλημα που υπάρχει είναι πολύ σημαντικό για την παιδεία και την εκπαίδευση. Η ΟΛΜΕ δίνει μεγάλη σημασία σε αυτό διότι το μέλλον των νέων παιδιών που τελειώνουν το λύκειο και προχωρούν προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση, μας αφορά και μας απασχολεί. Το Υπουργείο δεν έκανε διάλογο με την Ομοσπονδία. Υπήρξαν παράλληλοι μονόλογοι. Από τη μια πλευρά το Υπουργείο έκανε εξαγγελίες και ανακοινώσεις λέγοντας ότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα ψηφίσει το Νόμο και δεύτερον δεν είχαμε καμία επαφή με τον κ. Υπουργό από τον Σεπτέμβριο μέχρι και πριν από λίγες μέρες. Θεωρούμε ότι το προτεινόμενο σχέδιο υποβαθμίζει τη Γενική Παιδεία. Παράλληλα μειώνει τη διδασκαλία βασικών γνωστικών αντικειμένων. Ακρωτηριάζει την όλη λογική και αισθητική και αρχιτεκτονική του Λυκείου. Δεν θέλουμε ένα Λύκειο δυο συν ένα. Θέλουμε ένα λύκειο με τρεις τάξεις όπου οι μαθητές θα ολοκληρώνουν στην ηλικία των 18 ετών τις εγκύκλιες σπουδές τους...”

 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Βέροια - ΟΛΜΕ συνέντευξη τύπου 27/3/2019

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ