Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Μήνυση κατά της Boeing για το δυστύχημα στην Αιθιοπία έκαναν οι ΗΠΑ

 

Αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο μήνυσε την αεροναυπηγική εταιρεία Boeing Co για τη συντριβή του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Γραμμών στις 10 Μαρτίου, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 157 άνθρωποι.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σικάγου, έπειτα από προσφυγή της οικογένειας ενός από τα θύματα του δυστυχήματος, του Τζάκσον Μουσόνι, πολίτη της Ρουάντα, κατηγορεί την εταιρεία Boeing που κατασκευάζει τα αεροσκάφη 737 MAX ότι ευθύνεται για το ελαττωματικό σύστημα αυτόματης πλοήγησης, το οποίο φέρεται ότι ευθύνεται για τη συντριβή του αεροσκάφους.

Μετά το δυστύχημα με το αεροσκάφος των Αιθιοπικών Γραμμών, σε ολόκληρο τον κόσμο έχει δοθεί εντολή να σταματήσουν οι πτήσεις με αεροσκάφη 737 MAX. Το δυστύχημα στην Αιθιοπία ήταν το δεύτερο με αεροσκάφος τέτοιου τύπου, μετά την πτώση του αεροσκάφους της Lion Air crash στην Ινδονησία με 189 νεκρούς.

Η εταιρεία Boeing ανακοίνωσε ότι επαναπρογραμμάτισε το προβληματικό λογισμικό που θέτει μόνο του σε λειτουργία το σύστημα ισορροπίας του αεροσκάφους, εξαναγκάζοντάς το να χάνει ύψος, με αποτέλεσμα τα δύο δυστυχήματα μέσα σε διάστημα πέντε μηνών.

 

www.efsyn.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ