Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Μηνυτήρια αναφορά κατά μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας από το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων

Σύμφωνα με διαδικτυακή ανάρτηση που δημοσιεύεται https://racistcrimeswatch.wordpress.com, το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά του μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Στέργιου Διαμάντη για τα όσα είπε στη συνεδρίαση της 20ης Μαρτίου κατά τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε την τοποθέτηση έξι Λίθων Μνήμης στην μνήμη έξι Εβραίων μαθητών της πόλης που εξοντώθηκαν από τους Ναζί το 1943

Αναφέρει το δημοσίευμα του Παρατηρητήριου Ρατσιστικών Εγκλημάτων

28/03/2019: Μηνυτήρια αναφορά κατά δημοτικού συμβούλου Βέροιας Στέργιου Διαμάντη για αντισημιτική ρητορική μίσους


ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/Τ.Κ.Ζ.Α.Ρ.
ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
 
28 Μαρτίου 2019

Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο την αντισημιτική τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέροιας, του Προέδρου του ΚΑΠΑ (Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας και Προσχολικής Ηλικίας) του Δήμου Βέροιας και Δημοτικού Συμβούλου (με την παράταξη του δημάρχου (ΚΙΝΑΛ) αλλά και ενδεχόμενου υποψηφίου με δημοτική παράταξη υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ), Στέργιου Διαμάντη.

Ο κ. Διαμάντης ψήφισέ ενάντια στην τοποθέτηση “λίθων μνήμης” από το Δήμο Βέροιας και εξήγησε την ψήφο του συνδέοντας, επί της ουσίας, κατηγορίες σχετιζόμενες με την πολιτική παραβιάσεων των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, με την προπολεμική κοινότητα των Ελλήνων Εβραίων της Βέροιας (850 κάτοικοι της Βέροιας, από τους οποίους οι 680 εκτοπίστηκαν και εξοντώθηκαν από τους Ναζί).

Κατά το ακραία αντισημιτικό σκεπτικό του προφανώς οι έξι Εβραίοι μαθητές της πόλης, στη μνήμη των οποίων θα τοποθετηθούν “λίθοι μνήμης”, οι οποίοι εξοντώθηκαν από τους Ναζί το 1943, καθίστανται αναδρομικά υπεύθυνοι ως για τις πολιτικές άλλων Εβραίων σήμερα και μάλιστα σε βαθμό που δεν τους αξίζει και αυτό ο φόρος τιμής! Τέλος, ευτελίζει το Ολοκαύτωμα συγκρίνοντάς το με πολύ χαμηλότερης βιαιότητας και κλίμακας ρατσιστικές πολιτικές.

Το επίμαχο απόσπασμα από το βίντεο από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που επισυνάπτουμε: “Δε δέχομαι λαοί που περάσανε όλα αυτά εδώ πέρα απ’ το ναζισμό, να εφαρμόζουν τις ίδιες πρακτικές και αυτοί οι ίδιοι, όταν τα βιώσανε στο πετσί τους. Και αναφέρομαι… δεν μπορεί ο λαός του Ισραήλ να επιτίθεται σε άμαχους πληθυσμούς, σε γυναικόπαιδα, στην Παλαιστίνη. Δεν μπορεί αυτά που τους έκανε ο Χίτλερ να τα εφαρμόζουν σήμερα αυτοί σε άμαχα παιδιά στην Παλαιστίνη.  Γι’ αυτό κι εγώ κύριε Πρόεδρε δε θα το ψηφίσω”. Παραθέτουμε επίσης σχετικό άρθρο.
 

Το δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας ενέκρινε την τοποθέτηση έξι Λίθων Μνήμης


Με σχεδόν ομόφωνη απόφαση του απόψε το δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας ενέκρινε την τοποθέτηση έξι Λίθων Μνήμης στην μνήμη έξι Εβραίων μαθητών της πόλης που εξοντώθηκαν από τους Ναζί το 1943.
Επιτέλους έξι τουλάχιστον παιδιά θα αποκτήσουν έναν συμβολικό τάφο.

Μόνη παραφωνία που εκφράστηκε με αρνητική ψήφο ήταν αυτή του Προέδρου του νομικού προσώπου του Δήμου ΚΑΠΑ (δηλαδή του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης κλπ) Στέργιου Διαμάντη, ο οποίος διαφώνησε επικαλούμενος την πολιτική του Ισραήλ σε σχέση με τους Παλαιστίνιους…..!!!

Μία προσπάθεια που ξεκίνησε από κατοίκους της πόλης και η οποία “αγκαλιάστηκε” από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας εντάσσοντας την στο πρόγραμμα “Δύσκολη Μνήμη”, και υποστηρίχθηκε από το παράρτημα του Ιδρύματος Heinrich B?ll στην Θεσσαλονίκη, ευοδώνεται.

Η ομάδα πολιτών ευχαριστεί καθένα ξεχωριστά για την ενθάρρυνση στην πρόταση αυτή (ιδιαίτερα την ΕΦΑ Ημαθίας που θα αναλάβει την υλοποίηση της ιδέας και προσωπικά την Έφορο Αγγελική Κοτταριδη) καθώς και το δημοτικό συμβούλιο για την ευαισθησία που επέδειξε.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες της τοποθέτησης και των παράλληλων δράσεων.

Συνημμένο VIDEO (διαθέσιμο για αποστολή σε email)
***
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.
 
Με τιμή,

Παναγιώτης Δημητράς

Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι

email: panayotedimitras@gmail.com

διεύθυνση: ΤΘ 60820 – 15304 Γλυκά Νερά

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ