Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Η Ελλάδα... του Κυρ Παύλου – Γράφει ο Ευάγγελος Πάλλας

 

Τον Κυρ’ Παύλο τον συνάντησα, ύστερα από 20 χρόνια. Στην Λάρισα. Ήταν στο καφενείο όπου είχαμε πρωτοβρεθεί. Κομματάρχης στην περιοχή ο ογδοντάρης σήμερα αγρότης και όπως μου είπε οι καιροί αλλάζουν. Ο ίδιος έκανε μια μικρή περιουσία με τις γεωργικές επιδοτήσεις από την ΕΟΚ.

Η μια του κόρη διορίστηκε από τοπικό βουλευτή στην Αγροτική Τράπεζα και άλλη εργάζεται σε μία Εφορία της Λάρισας. Τον γιό του κατάφερε να τον βάλει στην ΔΕΗ της Λάρισας, όπου μου είπε ότι «διαπρέπει ως συνδικαλιστής». Οι δύο γαμπροί του είναι δικηγόρος ο ένας και γεωπόνος ο άλλος με απασχόληση στο πρώην Υπουργείο Γεωργίας. Η δε νύφη του είναι δασκάλα στο Δημοτικό σχολείο του Τυρνάβου.

«Παλιά ήταν διαφορετικά τα πράγματα» μου εξομολογήθηκε ο κυρ Παύλος. «Οι βουλευτές μπορούσαν να μας βοηθήσουν. Τώρα όμως…»

Μα καλά του λέω, αν καταλαβαίνω καλά κυρ Παύλο είστε όλοι, με μια εξαίρεση, κρατικοί υπάλληλοι. Εσύ έβγαλες δυο δεκάρες από τις κοινοτικές επιδοτήσεις και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σου απασχολούνται στο δημόσιο και σε δημόσιες εταιρίες. «Ε, και λοιπόν, κακό είναι αυτό; Εγώ έδωσα αγώνες για το κόμμα και τα παιδιά μου το στηρίζουν. Να μην κάνει κάτι αυτό και για μας; Χωρίς τις ψήφους που μαζεύουμε ο Γ.Χ. δεν θα έβγαινε ποτέ βουλευτής. Στις τελευταίες εκλογές βγήκε για τρίτη φορά και απ’ότι βλέπω και μαθαίνω είναι και κονομημένος». «Εσύ κυρ Παύλο, πόσα διαμερίσματα έχεις;», «2 στη Λάρισα, 2 στο Βόλο και το σπίτι μου εδώ. Έχουμε και τα χωράφια με τα οποία τώρα κανείς δεν ασχολείται για αυτό προσπαθώ να τα δώσω σε κανέναν που να θέλει να ανοίξει σούπερ μάρκετ».

Δάνεια από ποιες τράπεζες έχεις πάρει κυρ Παύλο;

«Μπα, τώρα την ΑΤΕ και την Εθνική τις εξόφλησα. Είχα πάρει σχεδόν τζάμπα δάνεια από την ΑΤΕ και το 20% μου το χαρίσανε λόγω των πυρκαγιών. Τώρα όμως τα βλέπω σκούρα. Παίρνω 2 συντάξεις και φοβάμαι μπας και τις χάσω. Αυτοί οι κλέφτες φταίνε που φθάσαμε σε αυτά τα χάλια!!!»

Από το 1982 έως το 2004 ο κυρ Παύλος εισέπραξε από τα κοινοτικά ταμεία 680.000 ευρώ. Δανείστηκε από την ΑΤΕ και την Εθνική άλλα τόσα. Ποτέ του δεν πλήρωσε μια στην εφορία, εισπράττει 2.350 ευρώ το μήνα από συντάξεις. Έχει 1.300 ευρώ έσοδα από 2 ταξί που νοικιάζει και το καλοκαίρι νοικιάζει σε Γερμανούς 3 δωμάτια αδήλωτα που έχει στο Πήλιο. Την περίοδο 1975-1985 του χαρίστηκαν 3. Εκατ. Δραχμές δάνεια από την ΑΤΕ και εισέπραξε κάπου 600.000 για φυσικές καταστροφές.

Εσύ βολεύτηκες μια χαρά κυρ Παύλο, λέω στον συνομιλητή μου. Τα εγγόνια σου τι βλέπεις να κάνουν;

Δεν τα βλέπω να κάθονται εδώ. Η Ελλάδα που γνωρίσαμε εμείς τελειώνει. Φέυγει. Και μαζί μ’αυτήν θα φύγουν και οι πιο ικανοί. Έτσι και αλλιώς δεν θα είμαστε εδώ για να δούμε την συνέχεια. Ναι έχεις δίκαιο, απαντώ. Το δικό μας φευγιό είναι ότι το πιο σίγουρο…

Ο κυρ Παύλος δικαίως βέβαια είναι και «αγανακτισμένος»…

Το παραπάνω κείμενο το δημοσιεύω όχι επειδή πιστεύω ότι φταίνε οι διάφοροι κυρ Παύλοι για τα χάλια αυτής της χώρας, αλλά επειδή θεωρώ ότι αυτούς τους κυρ Παύλους, τους δημιουργεί, τους τρέφει και τους συντηρεί το ίδιο το αστικό σύστημα, μιας και δεν μπορεί να επιβιώσει δίχως αυτούς. Είμαι σίγουρος ότι στο πρόσωπο του κυρ Παύλου, θα αναγνωρίσουν τα δικά τους μούτρα πολλοί αστοί και «σοσιαλιστές» της σήμερον…

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ