Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Με αναφορές για «αμφισημία» στο πρόσωπό του αποχαιρέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρός του (βίντεο)

 

Με καθυστέρηση έναρξης λόγω τεχνικών προβλημάτων στη μικροφωνική και με ανάλογα προβλήματα στο πρώτο μέρος της, συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας.

Μοναδική, αλλά εξαιρετικά «ενδιαφέρουσα» είδηση η παραίτηση του προέδρου του Σώματος, Πέτρου Τσαπαρόπουλου όχι μόνο από την προεδρία, αλλά και από μέλος του του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για του έχοντες «εσωτερική πληροφόρηση», η παραίτηση του κ. Τσαπαρόπουλου μόνο αιφνίδια δεν ήταν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοινώθηκε από τον ίδιο σε εφαρμογή κομματικής απόφασης, αφού η ΝΕ Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε επιτέλους να αντιμετωπίσει το οξύμωρο της κατάστασης που δημιουργήθηκε και υπήρχε όλο αυτό το διάστημα, κρίνοντας ότι από τη στιγμή που στηρίζει την υποψηφιότητα Μαρκούλη, δε μπορεί να είναι υπεύθυνος για θέματα αυτοδιοίκησης το - κατά συνθήκη – «δεξί χέρι» του δήμαρχου.

Άλλωστε και ο παραιτηθείς, πρώην πλέον πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, στη δήλωση της παραίτησής του δεν έκανε λόγο μόνο για «αμφισημία» στο πρόσωπό του, αλλά και ότι η απόφασή του αυτή στοχεύει να διευκολύνει τον προεκλογικό αγώνα, αλλά και να στείλει σαφές μήνυμα.

Τα 66 θέματα της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν σχετικά γρήγορα σε σχέση με τον αριθμό τους.
Το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε «Έγκριση ή μη α) παράτασης της μείωσης μισθωμάτων καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς Βέροιας και β) διαγραφής βεβαιωθέντων ποσών από χρηματικούς καταλόγους του Δ.Βέροιας», δεν ψηφίστηκε καθώς δε συγκέντρωσε την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία, ενώ απασχόληση λίγο περισσότερο το 15ο θέμα για το οποίο προηγήθηκε ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ του  αρμόδιου αντιδημάρχου και του πρώην δημοτικού συμβούλου, Αντώνη Τσιάρα.

Το θέμα αφορούσε «Έγκριση ή μη καταρχήν ανταλλαγής οικοπέδου ιδιοκτησίας Θ.Σανόπουλου κλπ. με οικόπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου Βέροιας»

Προ ημερήσιας διάταξης ο Αντώνης Καγκελίδης έθεσε εκ νέου το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών υπογραμμίζοντας ότι επίκειται προσφυγή στο ΣτΕ.

Ταυτόχρονα, μιλώντας για τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας, έθεσε ζητήματα «νομιμοποίησης» αυτών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, «φωτογραφίζοντας» το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ιδρύματος «Παναγια Σουμελά» που αποτελεί και την αιτία του «σχίσματος» του Ποντιακού Ελληνισμού.

 

Βίντεο όλη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε λίγο.

 

Βέροια - Δημοτικό Συμβούλιο - παραίτηση Τσαπαρόπουλου 8/4/2019

 

Βέροια - Δημοτικό Συμβούλιο - θέματα προ ημερήσιας διάταξης 8/4/2019

 

Βέροια - Δημοτικό Συμβούλιο - τακτικά θέματα 8/4/2019

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ