Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Με Γαλλοελληνικές μουσικές συναντήσεις η έναρξης της Εβδομάδας Σχολικής Δημιουργίας της ΚΕΠΑ

 

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Σχολικής Δημιουργίας 2019 της ΚΕΠΑ, πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη μουσική συναυλία από την Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Ν. Ημαθίας και του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

«Rencontres musicales franco-grecques -Γαλλοελληνικές μουσικές συναντήσεις»!!

Το μουσικό πρόγραμμα περιλάμβανε γαλλικά και ελληνικά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και Γάλλων συνθετών και τραγουδιστών όπως Θεοδωράκη, Jean de Saint Colombe, Georges Moustaki, Calogero, Piaf, Dalida,Nana Mouskouri - τα οποία αποδόθηκαν με ελληνικό και γαλλικό στίχο.

Την εκδήλωση επιμελήθηκε η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Ν. Ημαθίας Μαριάννα Λουκα.

 

Οι φωτογραφίες είναι από το προφιλ της Υπεύθυνης Προγραμματισμού της ΚΕΠΑ Νανάς Καραγιαννίδου, στο facebook.

 

Ευχαριστήριο:

Η Ένωση καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ημαθίας  ευχαριστεί θερμά το Μουσικό Σχολείο Βέροιας για τη συνδιοργάνωση της Μουσικής  εκδήλωσης με τίτλο: «Rencontres musicales franco-grecques-  Γαλλοελληνικές μουσικές συναντήσεις»  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας πού έγινε  τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας που κλήθηκαν να συμμετέχουν στο εγχείρημα αυτό, μελετώντας με ιδιαίτερο ζήλο καινούρια μουσικά ακούσματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Καθηγητή Μουσικής Βαλαβάνη Βασίλη ο οποίος ανέλαβε την Διεύθυνση και την ενορχήστρωση των τραγουδιών που επελέγησαν να παρουσιαστούν  και τις καθηγήτριες μουσικής Εύα Δημοκωστούλα, Γεωργία Ιωαννίδου, Ελένη Νατσάκου,Ελένη Μπόζη και Έλσα Ιωαννίδου, οι οποίες έκαναν την διδασκαλία της χορωδίας και την ενορχήστρωση.

Ευελπιστούμε σε άλλες τέτοιες γόνιμες συνεργασίες καθώς πιστεύουμε πως η μουσική είναι ένας πολύ δυνατός δεσμός ανάμεσα στις δυο χώρες την Ελλαδα και τη Γαλλία. 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ