Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: “Η Συναρπαστική Ιστορία του Νομίσματος. Ένα ιστορικό χρονολόγιο.” - Διάλεξη από τη Δρ. Δήμητρα Τσαγκάρη (βίντεο)

 

Η Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, Δρ. Δήμητρα Τσαγκάρη, μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης 10/4 για την Συναρπαστική Ιστορία του Νομίσματος – Ένα ιστορικό χρονολόγιο.

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στον Χώρο της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, όπου παρουσιάστηκε η ιστορία και η εξέλιξή του νομίσματος, από την εποχή της εμφάνισής του, μέσα του 7ου αιώνα π.Χ., έως την έλευση του ευρώ. 

Το νόμισμα, ήταν το βασικό συναλλακτικό μέσο που ξεκίνησε από την αρχαία Ελλάδα.

Στη διάλεξη, η κ. Τσαγκάρη, παρουσίασε τα νομίσματα που κυκλοφόρησαν όχι μόνο κατά την αρχαιότητα, αλλά και κατά τη ρωμαϊκή, τη βυζαντινή, τη μεσαιωνική εποχή, καθώς και τα νομίσματα του νεώτερου Ελληνικού Κράτους. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα αρχαία νομίσματα της Μακεδονίας, μίας από τις σημαντικότερες περιοχές του αρχαίου κόσμου, καθώς όχι μόνο οι βασιλείς, αλλά και οι πόλεις και τα διάφορα έθνη ακόμα και όλοι μαζί οι Μακεδόνες, ως Κοινό, εξέδωσαν πλούσιες σειρές χρυσών, αργυρών και χάλκινων νομισμάτων.

Μετά το πέρας της διάλεξης, ακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Το Ελληνικό χαρτονόμισμα – Ιστορικές μαρτυρίες. Το νόμισμα στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο.», μια διοργάνωση από το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, την Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας και την υποστήριξη της Νομισματικής Συλλογής ALPHA BANK, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Money Matters”. 

 

Βέροια - Η Συναρπαστική Ιστορία του Νομίσματος - Διάλεξη Δρ. Δήμητρα Τσαγκάρη 10/4/2019

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ