Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια – Αλέξανδρος Νικολαΐδης: “Προσπαθούμε να αφυπνίσουμε τον κόσμο” - Κωνσταντίνος Αρβανίτης: “Η σύγκρουσή μας είναι με τη λαϊκή δεξιά” (βίντεο)

 

Την Ημαθία επισκέφτηκαν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Αρβανίτης Κωνσταντίνος και Νικολαΐδης Αλέξανδρος στα πλαίσια της περιοδείας τους ξεκινώντας από το “ΚΑΜΠ” της Αλεξάνδρειας, συνεχίζοντας στην αγορά της Βέροιας, στο Κέντρο Πρόληψης “Πρόσβαση” και στο ΕΑΚ Μακροχωρίου.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παρουσία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσως Καρασαρλίδου, Χρήστου Αντωνίου και Γεώργιου Ουρσουζίδη, με σκοπό να αναδειχθούν οι προτεραιότητες που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, ενώ τον συντονισμό έκανε ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Αναστάσιος Κωστόπουλος.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Ο κ. Νικολαΐδης, επεσήμανε την αναγκαιότητα των Ευρωεκλογών και σημείωσε την περίεργη, αμυντική στάση που έχει υιοθετήσει ο κόσμος όσον αφορά τις ευρωεκλογές. 

Όπως τόνισε,: “Είμαστε ένα κόμμα που μέσα σε 4-5 χρόνια έχει φέρει αλλαγές που οι προηγούμενοι τις κατέστρεψαν στα 40 χρόνια που κυβερούσαν τη χώρα. Είμαστε μια κυβέρνηση που από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή όλες οι μεταρρυθμίσεις που έκανε είχαν φιλολαϊκό χαρακτήρα. Πρέπει να παρακινήσουμε τον κόσμο να ενεργοποιηθεί για τις ευρωπαϊκές εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο.”

Άσκησε επίσης έντονη κριτική στη στάση της Ν.Δ. καθώς όπως είπε: “Βλέπουμε τελευταία τη Ν.Δ. να υψώνει τη φωνή της στην ακροδεξιά και να δίνει χώρο ακόμη περισσότερο στη Χρυσή Αυγή για να κινηθεί. Ακούμε από κορυφαία στελέχη της ΝΔ να λένε ότι από την αρχή που καταλάβουν την εξουσία θα φροντίσουν να φέρουν θεσμούς ώστε να μην ξανα ανέβει η αριστερά στην εξουσία. Πως θα το κάνουν αυτό δηλαδή; Θεωρούνε παράλογο τη δημοκρατική κατάκτηση το να μπορούν να εναλλάσσονται τα κόμματα στην εξουσία. Νομίζουν ότι η εξουσία τους ανήκε όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε περιστασιακοί ένοικοι.”

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανίτης, σημειώνοντας πως η σύγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι με τη λαϊκή δεξιά, επισημαίνοντας τα εξής: “... Ένα πλεονέκτημα που έχει η χώρα σε σχέση με άλλες χώρες, ακόμα και του Νότου, είναι ότι στην Ελλάδα ο κόσμος εκφράζεται με την Αριστερά και με διαφορετικές πολιτικές επιλογές, οπότε έχει μεγάλη αξία η πολιτική και ιστορική διαδρομή της χώρας.” 

“... στην Κεντρική Ευρώπη σήμερα υπάρχει αγαστή συνεργασία των φασιστών με την κόμιν – φο δεξιά. Πρέπει να εκλαϊκεύσουμε στον κόσμο ότι η ιστορία της Ακροδεξιάς όπως εμείς τοποθετούμε δεν είναι θέμα πολιτικής αισθητικής, αλλά θέμα βαθιάς αντιλαϊκής ταξικής πολιτικής..”

Όσον αφορά για τα δημοσιεύματα από την επίσκεψή τους στην Κατερίνη, ο κ. Αρβανίτης τόνισε πως πρέπει να στηριχθεί ο περιφερειακός Τύπος, αλλά τα Μέσα δεν πρέπει να είναι εργαλεία χαλιναγώγησης και παραπληροφόρησης και fake news.

“Στην πολιτική μάχη”, τόνισε,  “..ο δικός μας στόχος είναι ένας - ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει τα ποσοστά της προηγούμενης εκλογικής του μάχης του 2014 και να είναι πρώτο κόμμα με περισσότερους αριστερούς και συνεργαζόμενους βουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο.”

 

Βέροια - υπ Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης - Αλεξ. Νικολαίδης - συνέντευξη τύπου 14/4/2019 

 

 

Κείμενο - Φωτογραφίες: Βέϊου Σοφία

Βίντεο: Δημήτρης Καρολίδης

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ