Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Υπόθεση Άλεξ: Ερωτηματικά για την κ. Αντωνοπούλου

453Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ στις Φεβρουαρίου 2006 στη Βέροια.
Τα νέα αυτά στοιχεία θέτουν υπό σοβαρή αμφισβήτηση την επιστημονική ιδιότητα της τεχνικής συμβούλου της οικογένειας του εξαφανισμένου παιδιού, Χριστίνας Αντωνοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Αντωνοπούλου ενεπλάκη στην υπόθεση το καλοκαίρι του 2006 με την ιδιότητα της τεχνικής συμβούλου.  ‘Ένα χρόνο αργότερα οι δρόμοι των δύο πλευρών όχι μόνο χώρισαν, αλλά και κάτι περισσότερο…

Τα νεότερα στοιχεία ενέκυψαν στα πλαίσια δικαστικής διαμάχης σε άλλη υπόθεση.
Στην υπόθεση αυτή η κ. Αντωνοπούλου γνωμοδότησε σε βάρος του πολίτη, σε διένεξη που είχε αυτός με την υπηρεσία του. Κατά τη δικαστική διαμάχη η κ. Αντωνοπούλου καταδικάστηκε.

Σύμφωνα με έγγραφα που προσκόμισε ο ενάγων, η «ψυχομετρική πραγματογνωμοσύνη» που συνέταξε η κ. Αντωνοπούλου δεν πληρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται. Το έγγραφο αυτό που είναι του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων δεν είναι το μόνο.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων σε άλλο έγγραφό του δηλώνει ότι «η κα Αντωνοπούλου Χριστίνα, Ακαδημίας 41, Αθήνα, δεν είναι καταγεγραμμένη στο μητρώο των μελών του Συλλόγου».
Διευκρινίζεται πάντως ότι «αυτό δεν συνεπάγεται ότι δεν είναι επαγγελματίας ψυχολόγος, εφόσον κατέχει και προσκομίσει άδεια άσκησης Επαγγέλματος Ψυχολόγου, διότι η εγγραφή στον ΣΕΨ δεν είναι υποχρεωτική»….

Βέβαια η μη εγγραφή στο Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, όπως άλλωστε διευκρινίζεται, δεν αποδεικνύει κάτι, προκαλεί πάντως εύλογα ερωτηματικά.

Η κ. Αντωνοπούλου εμφανίστηκε ως επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Όμως το εκπαιδευτικό ίδρυμα με οποίο εμφανίζεται να έχει σχέση είναι στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, απ’ όπου αποχώρησε στις 31 Αυγούστου 2006 «λόγω ορίου ηλικίας», όπως αναφέρει σχετική βεβαίωση.

Στο πρωτοδικείο Αθηνών, στη σχετική κατηγορία, η κ. Αντωνοπούλου «εν βρίσκεται εγγεγραμμένη»!!!!
Και ακόμη, βεβαίωση της Νομαρχίας Αθηνών αναφέρει ότι «όπως προκύπτει από το μητρώο της υπηρεσίας μας, δεν έχει εκδοθεί άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου στην κ. Χριστίνα Αντωνοπούλου»…..

Μετά από αυτά, τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά και ιδιαίτερα σημαντικά.
Αμφισβητείται ευθέως η επιστημονική ιδιότητα και κατάρτιση ενός προσώπου που έπαιξε ξεχωριστό ρόλο στην πολύκροτη υπόθεση.

Η κ. Αντωνοπούλου ενεπλάκη – σύμφωνα με όσα είπε ο ίδια – μετά από διαμεσολάβηση ανώτατου δικαστικού ο οποίος την έφερε σε επαφή με την πλευρά του εξαφανισμένου παιδιού.
Συμμετείχε, ως τεχνική σύμβουλος, στην εξέταση των πέντε κατηγορούμενων τότε ανηλίκων, τους οποίους εξέτασε και η ίδια.
Δηλαδή πραγματοποίησε ιδιαίτερα ευαίσθητες και σημαντικότατες ταυτόχρονα, πράξεις.

Ο ρόλος της στην υπόθεση παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Η μητέρα του Άλεξ μίλησε για άρση εμπιστοσύνης, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας τότε, Πυθαγόρας Ιερόπουλος έκανε λόγο για ιδιότυπη απιστία.

Η κ. Αντωνοπούλου συνέγραψε αργότερα ένα βιβλίο σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση το οποίο όμως αποσύρθηκε από την κυκλοφορία μετά από δικαστική απόφαση.
Για τη συγγραφή του βιβλίου ειπώθηκαν επίσης πολλά. Η ίδια το πρότεινε στην οικογένεια του εξαφανισμένοι παιδιού και μάλιστα ρυθμίστηκαν και τα ζητήματα οικονομικής φύσεως.
Αργότερα όμως, όταν άλλαξε ο εκδοτικός οίκος που εξέδωσε τελικά το βιβλίο, κάτι τέτοιο δεν υπήρξε μεταξύ της συγγραφέως και της οικογένειας.

Στη δικαστική υπόθεση που έγινε αφορμή να απαγορευτεί η κυκλοφορία του βιβλίου, η κ. Ιντσουίντζε ήταν μάρτυρας κατηγορίας κατά της κ. Αντωνοπούλου.

Πρόσφατα ήρθαν στο φως νέα έγγραφα τα οποία αφήνουν σοβαρότατα ερωτηματικά και ανοίγουν μια σειρά άλλα παρεμφερή και εξίσου σημαντικά ζητήματα.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ