Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Τίποτα ουσιαστικό στην υπόθεση του Άλεξ

245Οι προβλέψεις για ραγδαίες και συνταρακτικές εξελίξεις κατά τη χθεσινή μέρα δεν επιβεβαιώθηκαν. Μέχρι το απόγευμα, πέρα από τα σενάρια, τις εικασίες και τις υποθέσεις, τίποτα καινούριο δεν προέκυψε. Η εξαφάνιση του 11χρουνου Άλεξ παρέμεινε ένας άλυτος γρίφος. Οι ερμηνείες της στάσης και της συμπεριφοράς των φερόμενων πρωταγωνιστών της, κατά αρχική ομολογία, εγκληματικής πράξης και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος τροφοδότησε και ανατροφοδότησε τις απόλυτα άδειες από είδηση ώρες.

Τα ευρήματα στο εγκαταλελειμμένο σπίτι, δίπλα στο ανασκαμμένο οικόπεδο εστάλησαν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, στο χώρο της έρευνας βρέθηκαν:
α) Οχτώ (8) γόπες τσιγάρων. β) Τεμάχιο υφάσματος με κηλίδα αίματος από στρώμα κρεβατιού. γ) Τεμάχιο υφάσματος από χαλάκι με δύο (2) κηλίδες αίματος. δ) Καμένο λευκό πανί. ε) Καμένη σιελ φόρμα. στ) Δείγματα αιθάλης από τζάκι. ζ) Ένα (1) τεμάχιο υφάσματος λευκού (καμένο). η) Δύο (2) μπατονέτες με υπολείμματα ίχνη καύσης. θ) Δύο (2) κουβέρτες εκ των οποίων μια (1) κίτρινη -καρό που έχει αίμα και μια (1) καφέ ριγέ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι οποίες μεταδόθηκαν από ΜΜΕ, πρώτες ιατροδικαστικές εκτιμήσεις αναιρούσαν την ύπαρξη αίματος, με την πιθανολόγηση ότι επρόκειτο, ίσως, για σκουριά, όμως, όπως μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός χθες το απόγευμα, όχι μόνο ήταν αίμα αλλά έγινε και ταυτοποίηση με το αίμα της μητέρας του Άλεξ....
Όλα αυτά ενδεικτικά με το κλίμα και τον τρόπο ροής των πληροφοριών.... Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής παρέμειναν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας οι πέντε ανήλικοι και πρόσωπα του οικογενειακού και ευρύτερα συγγενικού τους περιβάλλοντος και εξετάζονταν ένας-ένας χωριστά. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στα ευρήματα προστέθηκαν και κάποια ακόμη, για να συμπληρωθεί ο προαναφερόμενος κατάλογος.

Από τους προσαχθέντες κανείς δεν κρατήθηκε και μετά την εξέτασή τους αποχώρησαν όλοι τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες. Η υπόθεση βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης αναμονής και οριακής αμηχανίας, καθώς οι έρευνες δεν συνεισέφεραν κάτι ουσιαστικό, με την έννοια των βημάτων αποσαφήνισής της. Όλοι μιλάνε για ένα έγκλημα από το οποίο όμως λείπει το “σώμα” του εγκλήματος για πρωταγωνιστές εγκληματικής πράξης χωρίς να έχει στοιχειοθετηθεί εγκληματική ενέργεια. Η ομολογία των ανηλίκων είναι το μόνο στοιχείο που μπορεί να στηρίξει ως βάσιμες τις υποθέσεις, αλλά και αυτή αναιρέθηκε και μάλιστα για κάποιους προβλήθηκαν και άλλοθι.

Όπως όλα δείχνουν η υπόθεση θα συνεχίζει να παρουσιάζει κενά, να προκαλεί ερωτηματικά και να παραμένει ένας γρίφος, εκτός κι αν υπάρξουν συνταρακτικές εξελίξεις και αποκαλύψεις. Από την πλευρά της η Αστυνομία είναι όλο και πιο φειδωλή στις ανακοινώσεις της, δείχνοντας ότι προσπαθεί να λειτουργήσει ήρεμα και ανεπηρέαστα από την φοβερή πίεση των τελευταίων ημερών. Οι ώρες αγωνίας συνεχίζονται...

Συντάκτης: Δημήτρης Καρολίδης

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Επίκαιρα» στις 06/06/2006


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ