Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Αρνητικό το πόρισμα DNA στη υπόθεση του Άλεξ

225Η ταυτοποίηση του DNA που αναμενόταν μέχρι το απόγευμα χθες, και κατέληξε αρνητική ήταν η τελευταία ελπίδα ώστε να μην αποδειχθεί σαν τεράστιο φιάσκο, η εντυπωσιακή, κατά τα άλλα, και ψυχοφθόρα κυρίως διαδικασία, που άρχισε το βράδυ της Παρασκευής. Κάτω από την πίεση των γεγονότων, κανείς δε θέλησε ν’ ακούσει κάποιες φωνές που έλεγαν ορισμένα σημαντικά πράγματα, τα οποία όμως ακύρωναν θεαματικότητες επιχειρήσεων και επιχειρήματα σεναρίων.

Το σπίτι στο οποίο, κατά δήλωσή τους, οι πέντε ανήλικοι έθαψαν τον Άλεξ, ψάχθηκε πέντε φορές από αστυνομικούς, λίγο μετά τη δήλωση εξαφάνισης του 11χρονου, στις αρχές Φεβρουαρίου. Το γκρέμισμά του έγινε παρουσία εκπροσώπου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις που υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί να εντοπισθούν ιστορικά ευρήματα. Κατά τις εργασίες κατεδάφισης και θεμελίωσης της υπό ανέγερσης οικοδομής, εντοπίστηκαν αντικείμενα πολύ πιο μικρά από το σώμα ενός παιδιού.

Παρ’ όλα αυτά, η ομολογία πέντε ανήλικων οδήγησε στη γνωστή διήμερη εκσκαφή, με τα μηδενικά αποτελέσματα και την άκρατη σεναριολογία. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να αξιολογήσει το πώς μπορεί να θάφτηκε ένα παιδί σ’ ένα χώρο όπου για να γίνει σκάψιμο χρειάστηκαν μηχανικά σφυριά! Κι αν ακόμη επιλέχθηκε το σημείο εκείνο ως σημείο ενταφιασμού, πώς θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο το σκάψιμο σ’ ένα τέτοιας σκληρότητας έδαφος... Όλα αυτά θεωρήθηκαν μάλλον αμελητέα και άνευ σημασίας, μπροστά στον οίστρο να γίνει κάτι που να δείχνει κινητικότητα, καθώς δεκάδες κάμερες ήδη είχαν πάρει θέση.

Ίχνη φωτιάς εντοπίστηκαν στο διπλανό εγκαταλελειμμένο σπίτι και κηλίδες αίματος, όπως αναφέρθηκε, σε υπολείμματα από καμένα υφάσματα. Προφανώς αυτός που ήθελε να εξαφανίσει τον Άλεξ με απόλυτη μυστικότητα, επέλεξε να βάλει φωτιά και να κάψει τα ρούχα του στο κέντρο της πόλης! Πάλι καλά που δεν βγήκε στο παράθυρο να φωνάξει: “Εδώ είμαι! Ελάτε!”. Κι όμως και αυτό παραμένει ως “ισχυρό σενάριο”... Αυτός που εξαφανίζει έναν άνθρωπο, κρίνει ότι σημαντικότερο είναι να εξαφανίσει τα ρούχα του πτώματος κι όχι το άψυχο πτώμα. Δηλαδή, τα ρούχα είναι ισχυρότερη ένδειξη απ’ το ίδιο το σώμα! Εκδοχή εκπληκτικής αντίληψης!
Πράγματι... Το περίφημο καροτσάκι με το άψυχο σώμα του Άλεξ σκεπασμένο με παλιά ρούχα και κουβέρτες, περιφερόταν στους δρόμους της πόλης. Αυτός που ήθελε να εξαφανίσει το πτώμα του 11χρονου, μέχρι ν’ αποφασίσει το τι θα κάνει, πήρε το άψυχο σώμα κι έκοβε βόλτες στους δρόμους, μέχρι να του ‘ρθει καμιά ιδέα...

Σ’ αυτήν την παντελώς έρημη πόλη, λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση του Άλεξ, κυκλοφορούσε ένα τέτοιο καρότσι, που το έσερναν πέντε ανήλικα παιδιά κατά τη μία εκδοχή ή ένας άνδρας κάποιας ηλικίας κατά την άλλη εκδοχή, αλλά ούτε ένας, κυριολεκτικά ούτε ένας κάτοικος, δημότης, περαστικός, δεν είδε τίποτα.
Δεν βρέθηκε ούτε ένας που να πει ότι είδε κάτι τέτοιο... Προφανώς ήταν μαύρα μεσάνυχτα, οπότε είναι τελείως ακίνδυνο να κυκλοφορεί κανείς με το πτώμα ενός παιδιού, που το αναζητά όλος ο κόσμος... Εάν επαληθευτούν όλα αυτά, με τον συγκεκριμένο τρόπο που αναφέρονται, αν τα σενάρια αυτά αποδειχτούν αληθινά, τότε αυτή η πόλη οφείλει να μεταδημοτεύσει στην Αλάσκα...
Μέχρι όμως να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, οι έρευνες συνεχίζονται και θα συνεχίζονται. Κάτω απ’ τις συγκεκριμένες ή άλλες συνθήκες. Χθες το πρωί εκείνο που συζητιόταν ήταν ότι “το θέμα άρχισε να κουράζει”. Η ανακύκλωση της σεναριολογίας με νεότερα στοιχεία που δεν εισφέρουν ούτε στο ελάχιστο, μπορεί να “τέρπουν” το φιλοθεάμον κοινό, αφήνουν όμως την ουσία της υπόθεσης οδυνηρά στάσιμη. Η μετά την ταυτοποίηση ημέρα είναι το επόμενο βήμα...

Καρολίδης Δημήτρης  

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Επίκαιρα» στις 07/06/2006


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ