Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Δύο νέα πρόσωπα στον κύκλο των υπόπτων στην υπόθεση του Άλεξ

229Η δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας του Άλεξ επιβεβαίωσε την ισχυρή αίσθηση που υπήρχε από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας ότι ο κύκλος των προσώπων που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση, διευρύνεται. Ο κ. Πυθαγόρας Ιερόπουλος έκανε λόγο για δύο νέα πρόσωπα, για τα οποία, όπως είπε, ενημέρωσε ήδη την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας. Κατά τα άλλα η εναγωνίως αναμενόμενη συνέντευξη Τύπου δεν έριξε κανένα φως στην υπόθεση, διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά έχοντας μια...εξωτική εισαγωγή και αναγωγές σε αρχαία τραγωδία.
Πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κίνηση της νομικής πλευράς με στόχο ν’ αποτρέψει τη διαφαινόμενη τάση “υποστολής” του θέματος. Πάντως δεν ήταν λίγες και οι απόψεις που εκτιμούσαν ότι και μόνο το γεγονός του προσανατολισμού σε δύο νέα πρόσωπα είναι σημαντικό και το ίδιο το θέμα, από τη φύση του, δεν ανήκει σε αυτά που περνάνε σε δεύτερη μοίρα...
Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Αστυνομίας με την οποία γινόταν γνωστό ότι ο κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βέροιας επέστρεψε την υποβληθείσα δικογραφία στο Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας ζητώντας “συμπληρωματική προκαταρτική εξέταση” να πραγματοποιηθεί “από τρεις ειδικούς πραγματογνώμονες - επιστήμονες παιδοψυχιάτρους”. Αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας: “Σε συνέχεια προγενέστερου Δελτίου Τύπου, ανακοινώνεται ότι η υποβληθείσα την 9-6-2006 δικογραφία, στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Βέροιας, επεστράφη απ’ αυτόν σήμερα στην αρμόδια Υπηρεσία μας (Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας) για διενέργεια ψυχιατρικής - ψυχολογικής πραγματογνωμοσύνης για πέντε (5) ανηλίκους, από τρεις (3) ειδικούς πραγματογνώμονες - επιστήμονες παιδοψυχολόγους και για συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση. Η Υπηρεσία μας, σε συνεργασία με την ΥΔΕΖΙ, της Δ/νσης Ασφαλείας Θεσ/νίκης, θα συνεχίσει τις έρευνες σύμφωνα και με το πνεύμα της Εισαγγελικής παραγγελίας.
Νέες ανακοινώσεις θα γίνουν μόνο εφόσον προκύψουν νέα ουσιαστικά στοιχεία για την υπόθεση”. Η εξέλιξη αυτή ήταν μάλλον αναμενόμενη κάτι το οποίο εκτιμούσαν και νομικοί κύκλοι οι οποίοι γνωρίζουν, εξ αντικειμένου, την επιστημονική και συνολική επάρκεια και συγκρότηση του αρμόδιου αντιεισαγγελέα. Όπως λέχθηκε χαρακτηριστικά, κάτω από οποιαδήποτε πίεση, ακόμη και την πλέον αφόρητη, δεν θα προχωρούσε σε ενέργειες και αποφάσεις άνευ τεκμηρίωσης, χάριν εντυπωσιασμού ή ό,τι άλλο. Οι καταθέσεις των πέντε παιδιών που φέρεται ότι εμπλέκονται είναι οι μόνες, από τις 208 συνολικά, που έχουν να εισφέρουν στοιχεία για το μοιραίο εκείνο βράδυ. Όπως φαίνεται, κανένας ενήλικας, καμιά αποδεδειγμένα αξιόπιστη πηγή, δεν είχε να καταθέσει κάποια, σημαντική από μόνη της, μαρτυρία, κάτι που αναγκάζει τις αρμόδιες αρχές να μπαίνουν συνεχώς σε μια πολύπλοκη διαδικασία σύνθεσης, ανασύνθεσης και αντιπαραβολής.
Αλλεπάλληλες καταθέσεις και ασταμάτητο κοσκίνισμα πληροφοριών, μαρτυριών και στοιχείων συνθέτουν μια διαδικασία από την οποία ελπίζεται ότι θα προκύψει η αρχή του νήματος. Η ψυχιατρική - ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη για τους πέντε ανήλικους αναμένεται να δώσει νέα διάσταση στην έρευνα, καθώς είχε τονισθεί και γίνεται σαφές ότι η εξέταση 11χρονων και 12χρονων παιδιών δεν μπορεί να περιορίζεται σε επίπεδο αστυνομικής πρακτικής. Το αν έπρεπε να υπάρξει ανάλογη αντιμετώπιση είναι ένα ερώτημα.
Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ίσως, σε αυτή τη φάση, τ’ αποτελέσματα της να είναι σημαντικότερα και αποκαλυπτικότερα. Κατά τα άλλα η υπόθεση συνεχίζει να κινείται στο σκοτάδι. Τουλάχιστον αυτό βγαίνει προς τα έξω, αν και δίνεται η εντύπωση ότι οι αστυνομικές Αρχές βρίσκονται σε κάποιο ελπιδοφόρο δρόμο αναζήτησης. Μετά την υπέρμετρη βεβαιότητα που οδήγησε στις άκαρπες ανασκαφές, φαίνεται ότι τώρα τα βήματα είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. Όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια ανακοίνωση από την Αστυνομία παρά μόνο όταν θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τα πραγματικά γεγονότα και τους πρωταγωνιστές της.

Συντάκτης: Δημήτρης Καρολίδης

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Επίκαιρα» στις 13/06/2006


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ