Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Δημοτικό Συμβούλιο - Με νέο πρόεδρο, 100 θέματα η τελευταία προεκλογική συνεδρίαση (βίντεο)

 

Σε ώρα μεσημεριανή – προφανώς για να μπορέσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα – και με πρόεδρο «μιας χρήσεως», κάτι που όπως αποδείχτηκε τον αδικεί, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας.

Η συνεδρίαση έγινε σε δύο σκέλη, με το πρώτο να αφορά την εκλογή νέου προέδρου του Σώματος , μετά την παραίτηση του κ. Τσπαρόπουλου.

Ο προταθείς Νίκος Μωυσιάδης εκλέχθηκε «με τη μία», αφού έλαβε 28 ψήφους από τους 34 ψηφίσαντες. Άλλωστε η διαδικασία – η οποία  τηρήθηκε με όλους τους τύπος – δεν προσφερόταν για τίποτα περισσότερο, καθώς ο νεοκλεγείς προέδρευσε σε μια προεκλογική συνεδρίαση και πιθανόν να προεδρεύσει σε άλλες τρεις-τέσσερις…

Πάντως ο .κ Μωυσιάδης, με την ανάληψη των καθηκόντων του έδειξε αρετές που δεν είχαν αξιοποιηθεί σε άλλους «άχαρους» τομείς ευθύνης, γι’ αυτό και ο ρόλος του «υπηρεσιακού προέδρου» μάλλον τον αδικεί.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής ξεκίνησε η τακτική συνεδρίαση με 4 έκτακτα και 95 (!!!) τακτικά θέματα.

Ο κ. δήμαρχος δικαιολόγησε τον πρωτοφανή αριθμό των θεμάτων λέγοντας ότι η σχετική εγκύκλιος προεκλογικά απαγορεύει τη συζήτηση θεμάτων ανάθεσης, έργων κλπ.

Ο κ. Μαερκούλης δεν έκρινε επαρκείς τις δικαιολογίες και όταν ήρθε η σειρά του να μιλήσει είπε ότι ο Δήμος πρέπει αυτά τα θέματα να τα αντιμετωπίζει νωρίτερα και όχι να τα αφήνει την τελευταία στιγμή.

Αντώνης Μαρκούλης και Γιώργος Κάκαρης ήταν οι μόνοι που άσκησαν κριτική – έντονη μάλιστα – στην ποινικοποίηση των ΜΜΕ, με σαφή αναφορά στη νέα μήνυση πολιτικής σκοπιμότητας και εκφοβισμού που άσκησε ο «πρώτος πολίτης»…

Ο Γιώργος Κάκαρης εκτός αυτού ανταπαντώντας στην ομιλία ευχαριστίας του κ. Μωυσιάδη, του υπενθύμισε ότι αν τον εκτιμούσανε – όπως είπε νωρίτερα – δεν θα τον οδηγούσανε εκός ΔΕΥΑΒ.

Ο κ. Καγκελίδης αναφέρθηκε στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας η οποία θα τιμηθεί μάλλον χωριστά, λόγω της  στάσης  - όπως είπε – του Σωματείου που διαχειρίζεται το προσκύνημα ης Παναγίας Σουμελά.

Την παρθενική του εμφάνιση και συμμετοχή στη συνεδρίαση έκανε ο Ηλίας Γραμματικόπουλος, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα δημοτικού συμβούλιου μετά την παραίτηση Τσαπαρόπουλου.

 

Βέροια - Δημοτικό συμβούλιο - εκλογή προέδρου 22/4/2019

 

Βέροια - Δημοτικό συμβούλιο - προ ημερήσιας και έκτακτα θέματα 22/4/2019

 

Βέροια - Δημοτικό συμβούλιο - τακτικά θέματα 22/4/2019

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ