Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Εκτροπές δρομολογούν τις παρεκτροπές στην υπόθεση Άλεξ

229Η Αστυνομία ολοκλήρωσε το έργο της και, σε δεύτερο έστω χρόνο, διαβίβασε το φάκελο της υπόθεσης στην Εισαγγελία. Τα φώτα της δημοσιότητας έπαψαν να στοχεύουν το κτίριο της οδού Σωτ. Πέτρουλα, αλλά βρέθηκαν να σημαδεύουν το κενό. Απ’ το μεσημέρι της 27ης Ιουλίου, η μόνη εξέλιξη είναι μια ακόμη μεγαλύτερη θολούρα σε ένα ήδη ιδιαίτερα θολό τοπίο.

Αλλεπάλληλες εκτροπές και παρεκτροπές, με τα κίνητρα καλά κρυμμένα και τους ηθικούς αυτουργούς να σφυρίζουν αδιάφορα, έφεραν την τακτική του εύκολου εντυπωσιασμού να επικυριαρχεί πάνω στη νηφαλιότητα και τη σοβαρότητα και να εξοβελίζει την ουσία κάπου στο βάθος του πουθενά. Η χρονική εγγύτητα με την 15η Οκτωβρίου, φαίνεται ότι προσδιορίζει και εύρος της ορατότητας. Τα όποια αντανακλαστικά παραμένουν σε υπερδιέγερση μόνο όταν καλούνται να υπερασπιστούν και να θωρακίσουν “κεκτημένα” απ’ τη μια πλευρά και προσδοκώμενα απ’ την άλλη, προς δόξαν κάθε μορφής παραταξιακού παρεϊσμού. Όσο αυτός δε θίγεται, δεν κινδυνεύει, όλα τα υπόλοιπα περνάνε σε δεύτερη μοίρα, ως μη γενόμενα, προσπεράσιμα. Η ανακρίτρια που παρέλαβε το φάκελο της υπόθεσης από την Αστυνομία, δεν βρίσκεται πλέον στη Βέροια και είναι ερώτημα αν και πότε θα επιστρέψει.

Έτσι κι αλλιώς τον κράτησε μια βδομάδα, καθώς στις 4 Αυγούστου έφυγε για την καλοκαιρινή της άδεια, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, για ιατρικούς λόγους, η απουσία της από την πόλη θα παραταθεί πέραν της θερινής αδείας. Η αναπληρώτρια ανακρίτρια πήρε τη σκυτάλη υπό καθεστώς μεταβατικότητας. Κατόπιν παραγγελίας του Αρείου Πάγου, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης θα εξετάσει τη δυνατότητα να ανατεθεί το ανακριτικό έργο σε Εφέτη Ανακριτή.

Εκτιμώντας εμφανώς ότι η υπόθεση είναι πολλαπλά σοβαρότερη και πολυπλοκότερη απ’ ότι εμφανιζόταν αρχικά, όταν επιχειρήθηκε να αντιμετωπιστεί και να διαλευκανθεί με μεγαλόπρεπα “γιουρούσια”. Ταυτόχρονα όμως ανοίγουν νέα μέτωπα, με τους ασκούς του Αιόλου έτοιμους να εκραγούν, αλλά αυτή τη μοναδικής επικινδυνότητας παράμετρο δε θέλει να τη βλέπει κανείς.
Η επιβράβευση της απειλητικής και επεισοδιακής κλιμάκωσης εισαγάγει νέα ήθη και πρακτικές. Από δω και πέρα, απανταχού ανά την ελληνική επικράτεια, όποιος ή όποιοι επιθυμούν την απομάκρυνση μιας δικαστικής υπόθεσης από τον τόπο τους, θα μπορούν να το κάνουν όχι απλώς πανεύκολα, αλλά και υπό τις “ευλογίες” των υπερκείμενων, αρμοδίων Αρχών, οι οποίες αντί να επιβάλουν την τάξη και να παγιώνουν το αίσθημα δημόσιας ασφάλειας, θα παρακολουθούν τις διάφορες υποθέσεις να βολτάρουν από πόλη σε πόλη, μέχρι να βρεθεί κάποιο πιο ήρεμο μέρος για να μπορέσει η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Κοινώς το αυτονόητο εξελίσσεται σε ζητούμενο, όμως περί αυτού ουδείς δείχνει όχι να ανησυχεί, αλλά ούτε καν να θέλει να αντιληφθεί τα περίεργα μονοπάτια στα οποία βολοδέρνει το ζήτημα και οι επιλογές που δρομολογούνται.

Άλλη μια απειλή, ιδιαίτερα έντονη μάλιστα, καταγγέλθηκε χθες επισήμως, με την υποβολή μήνυσης. Τα απειλητικά τηλεφωνήματα ήταν μόνο η... εισαγωγή σ’ αυτό που θα επακολουθούσε λίγο αργότερα, όταν, σύμφωνα με τη μήνυση, μια πέτρα έκανε θρύψαλα το τζάμι και έπεσε με πάταγο στο σαλόνι του σπιτιού εμπλεκομένου στην υπόθεση.
Ήταν το τελευταίο χρονικά επεισόδιο ενός μπαράζ καταγγελλόμενων απειλών, παραιτήσεων δικηγόρων, αντεγκλήσεων και κάθε μορφής ανάλογων παρεκτροπών, προκαλώντας ακόμη πιο έντονα την όσμωση ότι το πράγμα έχει στραβώσει επικίνδυνα, ότι όλες αυτές οι περιφερειακές παρενέργειες άλλα μηνύματα επιδιώκουν να στείλουν. Ταυτόχρονα ο αποπροσανατολισμός από αυτού καθ’ εαυτού το πρόβλημα εντείνεται ακόμη περισσότερο, σε σημείο κάποιες φορές να μην καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για έναν ακήρυχτο πόλεμο άδηλων και αόρατων συμφερόντων και όχι για την εναγώνια αναζήτηση της τύχης ενός 11χρονου παιδιού, τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου...

Συντάκτης: Δημήτρης Καρολίδης

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Επίκαιρα» στις 8/08/2006


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ