Νέα διάσταση μετά τη δήλωση Πολυδωρα στην υπόθεση Άλεξ

283Η εκδοχή της παιδεραστίας, στην οποία αναφέρθηκε, έστω και εμμέσως, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, ανοίγει και πάλι το κεφάλαιο μιας άλλης διάστασης στην πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης του Άλεξ. Μια εκδοχή η οποία προφανώς δεν αφορά τις όποιες θρυλούμμενες και φημολογούμενες συμπεριφορές ανηλίκων, αλλά παραπέμπει σε έννοιες που συνάγονται από τον όρο “παιδεραστία”. Υπενθυμίζεται ότι πρώτη η καθηγήτρια, Χριστίνα Αντωνοπούλου, αναφερόμενη στις μεθόδους που χρησιμοποίησε, δήλωσε, ότι αυτές εφαρμόζονται σε σεξουαλικά κακοποιημένα παιδιά.

Λίγες μέρες αργότερα ο δικηγόρος της οικογένειας του αγνοούμενου Άλεξ, είπε ότι ο 11χρονος χάθηκε “επειδή ήξερε πολλά”, αφήνοντας ευθέως να εννοηθεί ότι κάποιοι φρόντισαν να του κλείσουν το στόμα, για να μην αποκαλύψει ενδεχομένως αυτά που, τυχαία ή όχι, έπεσαν στην αντίληψή του. Όλα αυτά, τα οποία προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση, χάθηκαν πολύ γρήγορα κάτω από τη χιονοστιβάδα των όποιων εξελίξεων που είχαν να κάνουν με εντάσεις προσωπικές και άλλες οι οποίες για ένα ικανό χρονικό διάστημα ξεστράτισαν την υπόθεση απ΄ τον πραγματικό της στόχο και περιεχόμενο.

Η επιστροφή στο ζητούμενο περιορίστηκε στην εκδοχή των αρχών Ιουνίου και μόνο σ’ αυτή, δηλαδή στην αναζήτηση, με μεγάλο βαθμό “βεβαιότητας”, ότι φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του Άλεξ ήταν οι πέντε ανήλικοι, με συγκεκριμένο ρόλο ο καθένας. Η “μαρτυρία” του ενός ανήλικου, με την προσθήκη του σεναρίου της Μπαρμπούτας και τις θεαματικές εξερευνήσεις μηδενικού αποτελέσματος και η προσθήκη της “ομολογίας” δεύτερου ανήλικου, ουσιαστικά δρομολόγησαν ένα περίκλειστο πεδίο έρευνας, με συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Όλες οι άλλες εκδοχές φαίνεται να έχουν αφεθεί τελείως, παρ’ όλο που το σενάριο με τους πέντε ανήλικους για να είναι πραγματικό θα έπρεπε στο κρίσιμο εκείνο τριήμερο 3,4 και 5 Φεβρουαρίου να είχαν συμμαχήσει όλες οι διαβολικές συμπτώσεις, έτσι που όλη η Βέροια ούτε να άκουγε, ούτε να έβλεπε. Παρ’ όλα αυτά, άσχετα αν δεν έχουν απαντηθεί πολλά και ιδιαίτερα σημαντικά ερωτήματα, η υπόθεση σε ό,τι αφορά την αίσθηση που δημιουργεί, δείχνει να κλείνει σε μια κατεύθυνση που πρακτικά φαντάζει ανέφικτη και εξωπραγματική. Φυσικά όλα αυτά αφορούν το προανακριτικό μέρος της υπόθεσης που ίσως ξεκινάει και πάλι απ’ την αρχή.

Έτσι κι αλλιώς ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας, η οποία αν και χειρίζεται την υπόθεση υπό αόριστη προθεσμία, δεν δείχνει να την αντιμετωπίζει αναλόγως. Αντιθέτως, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου θ’ αποφασιστεί αν ανατεθεί σε Εφέτη Ανακριτή στη Θεσσαλονίκη, η ανακρίτρια στα χέρια της οποία βρίσκεται η υπόθεση, δείχνει να θέλει να ασκήσει τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα της με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο. Το προανακριτικό πόρισμα μπορεί να δείχνει προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, αλλά αυτό δεν αποτελεί ούτε δέσμευση, ούτε περιορισμό για οτιδήποτε.
Σε τελευταία ανάλυση η Δικαιοσύνη έχει τον τελικό λόγο και αυτή τη στιγμή το έργο της μόλις έχει αρχίσει. Μαζί με το ενδεχόμενο η πολύκροτη αυτή υπόθέση να επιφυλάσσει πολλές και μεγάλες ανατροπές. Ήδη η δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα, η οποία σίγουρα δεν έγινε εκ του προχείρου, θέτει μια νέα διάσταση, η οποία μάλλον έτεινε να αποκλειστεί με τον περιορισμό της αναζήτησης και της διαλεύκανσης της υπόθεσης σε πέντε ανήλικους.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Εν τω μεταξύ φορείς της πόλης διοργανώνουν εκδήλωση στις 30 Αυγούστου, ανήμερα της ονομαστικής εορτής του Άλεξ. Επτά μήνες μετά την εξαφάνιση του 11χρονου και τρεις μήνες μετά την ανάδειξη της υπόθεσης σε κεντρικό θέμα πανελλήνιου και όχι μόνο ενδιαφέροντος, εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής του διοργανώνει την εκδήλωση, σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας διαπιστώντων ολιγωρία, αναποτελεσματικότητα των Αρχών, επικράτηση σύγχυσης, παραπληροφόρηση, απίθανες εμπλοκές, περίεργες παλινωδίες, συνομοσιολογία, χυδαιότητα και άλλα.
Επτά μήνες μετά την εξαφάνιση του Αλεξ, και τρεις μήνες μετά το βράδυ της 2ας Ιουνίου που όλα τα μάτια στράφηκαν προς τη Βέροια, φορείς και εκπρόσωποι τους αναλαμβάνουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Υπενθυμίζεται ότι γυναίκες-μητέρες κατ’ επανάληψη εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς την οικογένεια του αγνοούμενου παιδιού, ζητώντας να λάμψει η αλήθεια και ακόμη, εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κυριώτισσα ήταν αφιερωμένη στον Άλεξ. Σε ό,τι αφορά την επικείμενη εκδήλωση, “κάλιο αργά παρά ποτέ”, όπως αναφέρθηκε στην κατακλείδα. Ακόμη ένας κύκλος ανοίγει...

Συντάκτης: Δημήτρης Καρολίδης

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Επίκαιρα» στις 25/08/2006


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ